StoryEditor
utakmica prekinuta

Navijač u Francuskoj napao nogometaša, igrač doživio moždani udar

Piše desk  /  03.06.2023., 10:20h

Povratak Girondins de Bordeauxa u Prvu francusku ligu ugrožen je nakon što je njihova posljednja utakmica sezone prekinuta u petak kada je jedan od njihovih navijača napao igrača Rodeza Lucasa Buadesa.

Bordeauxu je trebala pobjeda u utakmici protiv Rodeza kako bi završio drugi i osigurao promaknuće u Prvu ligu, ali šesterostruki francuski prvak primio je gol u 22. minuti. Dok su igrači Rodeza slavili pogodak, navijač je ušao u teren i gurnuo Buadesa, koji je pao na tlo. Kasnije je iznesen na nosilima, a sudac je zaustavio igru.

Nakon što su momčadi otišle u svoje svlačionice, sudac je proglasio da se utakmica neće nastaviti jer je Buades zadobio potres mozga.

Vladajuće tijelo francuskog nogometa LFP priopćilo je da će se disciplinsko povjerenstvo sastati u ponedjeljak kako bi razmotrilo odgovarajuće mjere koje treba poduzeti. Predsjednik Bordeauxa Gerard Lopez rekao je da će podnijeti žalbu protiv navijača i pozvao LFP da dopusti da se utakmica dovrši.

Situacija je komplicirana jer su i Metz i Bordeaux trebali igrati svoje utakmice u isto vrijeme. Metz je pobijedio Bastiju s 3:2 i došao na drugo mjesto, što je izazvalo divlje slavlje i invaziju na teren.

Samo će dvije najbolje momčadi biti promovirane u Ligue 1 ove sezone, a Le Havre je osigurao naslov prvaka Druge lige. 

Predsjednik Rodeza Pierre-Olivier Murat bio je razočaran jer se klub bori za očuvanje statusa drugoligaša, a oni su 17. i treba im barem tri boda da preskoče Annecy. "Nastaviti ili ponoviti meč? Nikada nisam vidio da se mečevi igraju nakon posljednjeg dana", rekao je Murat.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 05:00