StoryEditor
ligue 1

Nastavljen čudesan niz Marseillea: Momčad hrvatskog trenera skočila na 2. mjesto i opasno prijeti PSG-u

Piše desk  /  02.02.2023., 08:08h

Marseille koji vodi hrvatski trener Igor Tudor ponovno slavi. Ovoga puta je s rutinskih 2:0 došao do pobjede na gostovanju kod Nantesa u 21. kolu francuske Ligue 1. Autogol je zabio Joao Victor 57. minuti, a Azzedine Ounahi je u 93. minuti susreta postavio konačni rezultat.

Ovom pobjedom je Marseille nastavio svoj čudesan niz u Ligue 1 koji traje od 10. mjeseca. Točnije, od 22.10., kada je momčad Igora Tudora posljednji put poražena u ligaškoj utakmici. Tada je na Velodromeu bolji bio Lens s 1:0. Od tad je Marseille doživio totalni rezultatski zaokret u prvenstvu i nanizao sedam pobjeda i dva remija, prenosi Index.

Nakon ove pobjede Marseille se primaknuo PSG-u na samo dva boda zaostatka, ali ima i utakmicu više. U dobroj situaciji je i Lens koji ima utakmicu manje od Marseillea i samo bod manje. Svoju utakmicu 21. kola igra od 21 sat na domaćem terenu protiv Nice, a PSG gostuje kod Montpelliera.

Čudna pobjeda PSG-a i kiks Lensa za sreću Tudora 

Vodeći PSG je u kasnije igranom terminu slavio u gostima kod Montpelliera 3:1 u čudnom susretu u kojem su dva gola PSG-u poništena zbog zaleđa te dvoboju čiji su početak obilježili nevjerojatni promašaji Kyliana Mbappea. Golove za tri vrijedna boda za PSG zabili su Fabian Ruiz u 55., Lionel Messi u 72. te Zaire-Emery u 94. minuti. Nordin je za domaćina postigao gol u 89. minuti. 

Vijest koja je posebno obradovala Igora Tudora stigla je iz Lensa gdje je domaćin, koji je do večeras bio drugi ispred Marseillea, iznenađujuće izgubio doma od Nice 1:0. Laborde je bio jedini strijelac na susretu. 

Nakon 21. kola PSG je vodeći s pet bodova viška u odnosu na Tudorovu momčad, a Lens je treći s bodom manje u odnosu na Marseille. 

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
22. travanj 2024 02:13