StoryEditor
ugovor spreman

Nastavak suradnje: Luka Modrić uoči 37. rođendana dobiva najljepši poklon od Kraljevskog kluba

Piše desk  /  14.05.2022., 10:23h
‘Papirologija je gotova. Real s Lukom planira momčad za sezonu 2022./23.‘

Modrić i Real nastavljaju dalje... Ovih bi se dana i protokolarno trebalo formalizirati potpisivanje jednogodišnjeg ugovora. Raritetna je pojava u nogometnom svijetu da neki klub na razini madridskog Reala potpisuje igrača kojemu do 37. rođendana nedostaje tek koji mjesec (Modrić je rođen 9. rujna 1985.).

Objavu o nastavku suradnje ''kraljevskog kluba'' i kapetana hrvatske nogometne reprezentacije plasirao je i novinar Fabrizio Romano, koji se smatra neprijepornim autoritetom u svezi transfera igrača. Romano je napisao:

"Pitanje je dana kada će Luka Modrić potpisati novi ugovor s Realom do lipnja 2023. Papirologija je gotova. Real s Lukom planira momčad za sezonu 2022./23", prenose Sportske novine.

Otkako je prije deset godina stigao iz londonskog Tottenhama na Santiago Bernabeu (za 22 milijuna eura) Modrić je s Realom osvojio 19 trofeja. Već 28. svibnja na Stade de Franceu, u finalu Lige prvaka (Real – Liverpool) hrvatski bi kapetan riznicu mogao i uvećati...

Produljenjem ugovora Modrić će učvrstiti i svoju poziciju na ljestvici Realovih legendi. Trenutačno je 19. na vječitoj listi s 433 nastupa. Izvjesno je da će početkom naredne sezone ''skinuti'' svog nekadašnjeg suigrača Cristiana Ronalda, koji je 18. s 438 odigranih utakmica za Real.

Mediji učestalo prate fenomenologiju Modrićeve karijere u Realu. Posljednjih sezona menadžment madridskog kluba nastoji svakog ljeta dovesti u klub Modrićevog nasljednika. Posljednji je bio Eduardo Camavinga, francuski tinejdžer angolskih korijena pristigao iz Rennesa za 31 milijun eura. Međutim pri rekapitulaciji svake sezone stožer Reala prihvaća spoznaju kako još nije došlo vrijeme za ''primopredaju vlasti''. Modrić ostaje i dalje stožernim igračem ''kraljevskog kluba''. Impresivna je statistika 37-godišnjeg Hrvata ove sezone: ima 70 dodira po utakmici i 90% točnih dodavanja. Neka od njih smatraju se antologijskima. Modrićevi potezi bili su u epicentru svih velikih prezentacija i rezultatskih obrata Reala tijekom aktualne sezone – protiv PSG-a, Chelseaja, Manchester Cityja...

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 12:08