StoryEditor
konferencijska liga

Naslovi srpskih mediji nakon debakla u Europi: "Propast Hrvata", "Sumrak Balkanaca na europskom putu"

Piše desk  /  29.07.2022., 11:04h

Debakl polovice hrvatske velike četvorke u ranoj fazi najslabijeg eurokupa dobio je značajan prostor u srpskim medijima.

Rijeka je s ukupnih 4:1 ispala od švedskog Djurgardensa, dok je nevjerojatnu blamažu doživio Osijek. Momčad menadžera Nenada Bjelice, koja je do pred kraj prošle sezone konkurirala za naslov u HNL-u, ispala je od kazahstanskog davljenika Kizilžara i to porazom 0:2 u Gradskom vrtu, nakon što je Osijek prvu utakmicu dobio 2:1.

"Kazahstanci osramotili kockaste"

Blic pod naslovom "Propast Hrvata. Kazahstanci osramotili kockaste" piše: "Oba hrvatska kluba ispala su u drugom pretkolu za Ligu konferencija. Djurgardens je rutinski izbacio Rijeku. Osijek je imao lakši posao, ali je doživio pravi šok kod kuće. Ispao je od kazahstanske momčadi i to na svom terenu, nakon pobjede u gostima."

"Sumrak Balkanaca na europskom putu"

Telegraf donosi naslov "Sumrak Balkanaca na europskom putu: Ispala i dva hrvatska predstavnika u Ligi konferencija" te piše: "Osijek je doživio pravu blamažu porazom od kazahstanskog Kizilžara, a Rijeka je, usprkos dobroj igri, poklekla u Švedskoj.

Klubovi s prostora Balkana koji se ne zovu Zvezda, Dinamo ili Partizan, nemaju što tražiti u kvalifikacijama za europska natjecanja, čak i za trećerazrednu razinu Starog kontinenta. Brojnim eliminiranim klubovima iz Srbije, BiH, Makedonije, Slovenije u 2. kolu kvalifikacija, pridružili su se i dva hrvatska predstavnika.

"Šok i nevjerica"

Osijek i Rijeka završili su put u kvalifikacijama porazima u uzvratima. Momčad Nenada Bjelice je naročito podbacila, izgubila je na svom Gradskom vrtu od kazahstanskog Kizilžara 2:0 i tako ispao iz Europe. Ovo je prilično šokantan ishod po Osijek. Rijeka je u Švedsku odnijela minus od 1:2 iz prvog meča, što je, kako se ispostavilo, bio nenadoknadiv deficit po hrvatskog predstavnika."

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 15:52