StoryEditor
1. HNL

Napokon poznato kad bi se trebao odigrati odgođeni derbi Hajduka i Dinama

Piše desk  /  21.02.2022., 14:10h
Hajduk je pobjedom protiv Hrvatskog dragovoljca na najbolji mogući način iskoristio neočekivani kiks Dinama protiv Lokomotive (0:0) i primaknuo se velikom rivalu na samo tri boda razlike. Do kraja prvenstva se još svašta može dogoditi, obje momčadi mogu izgubiti neke već upisane bodove, ali jasno je već sad da bi međusobne utakmice mogle puno toga odrediti u borbi za titulu.

Hajduk i Dinamo 12. ožujka odigrat će redovno kolo u Splitu, no ova dva kluba još čeka i odgođeni susret koji se također na Poljudu trebao igrati u rujnu, ali je Dinamo tražio pomicanje termina zbog europskih obaveza.

Index je kontaktirao povjerenika za natjecanje HNL-a Josipa Breznog koji im je rekao kad bi se trebao odigrati taj zaostali susret.

Poznat je krajnji termin

"Zaostala utakmica Hajduka i Dinama na Poljudu odigrat će se najkasnije u srijedu, 20. travnja. Tehnički, ona se može odigrati i prije ako se dogovore klubovi i nositelj televizijskih prava prijenosa. Tog 20. travnja je srijeda kad nema UEFA-inih natjecanja, tako da neće biti ni prijenosa utakmica Lige prvaka.

Zato je ona krajnji termin kad će se odigrati ta utakmica. Moglo bi se i kasnije jer se po propozicijama utakmica može odigrati prije posljednja dva kola. Ali sumnjam u ranije ili kasnije odigravanje. Uostalom, već je prva utakmica Hajduka i Dinama na Poljudu 12. ožujka, ne vjerujem da bi se svi skupa složili da odmah opet igraju.

Dakle, ciljani termin je 20. travnja. Najesen se nije moglo igrati jer smo rekli da nećemo ometati Dinamo dok igra Europu, a oko toga su se složili i u Hajduku", rekao je Brezni.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 17:45