Qatar, 01.12.2022. - Utakmica 3. kola F skupine SP-a Katar 2022 Hrvatska - Belgija na stadionu Ahmad bin Ali. Na slici Toby Alderweireld, Joško Gvardiol.HINA/ DAMIR SENČAR/ DK -
StoryEditor
hrvatski defenzivac

Nakon utakmice s Belgijom Gvardiol postao drastično popularniji na Instagramu

Piše desk  /  02.12.2022., 13:08h

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol izvanserijskim je utakmicama na Svjetskom prvenstvu u Kataru protiv Maroka, Kanade i naročito Belgije postao drastično popularniji na Instagramu.

Naime, Gvardiol je na Mundijal u Katar došao sa 114.5 tisuća pratitelja, a u trenutku pisanja ovog teksta Joškov profil broji 196 tisuća pratitelja. Nagli porast ostvario je već nakon prve utakmice s Marokom, kad ga je preko noći zapratilo više od pet tisuća ljudi.

A onda je nakon sjajne partije protiv Kanade počeo rapidan uzlet i od 27. studenog do 2. prosinca došao je sa 125 na spomenutih 196 tisuća. Zanimljivo je kako je golem porast u tih posljednjih nekoliko dana zabilježio upravo nakon utakmice s Belgijom, kad ga je u manje od 24 sata počelo pratiti oko 10 tisuća ljudi.

image

Instagram Joška Gvardiola

SCREENSHOT -

O Gvardiolu su se već poslije prve utakmice na Svjetskom prvenstvu raspisali i hrvatski i strani mediji, ali nakon što je stoper, vrijedan 60 milijuna eura prema Transfermarktu, odigrao simultanku u obrani protiv Belgije i strpao moćnog Romelua Lukakua u džep, došlo je do prave pomame za njim. 

Ne objavljuje često

Gvardiolova slika s majkom nakon utakmice protiv Belgije postala je veliki hit, dijele je mediji i korisnici društvenih mreža diljem svijeta, a zanimljivo je da je Joško nije podijelio na svom profilu. Štoviše, Joško nema naviku visiti na Instagramu i zatrpavati profil slikama, videima i storijima, objavljuje poneku sliku svaki tjedan i uglavnom samo dijeli storije na kojima ga netko označi. 

Posljednja slika koju je objavio bila je ona s Lukom Modrićem i Mateom Kovačićem nakon plasmana u osminu finala i remija s Belgijom.

Gvardiol je inače na glasu kao skroman, nenametljiv i nerazmetljiv dečko pa i ne čudi što nije pretjerano aktivan na društvenim mrežama i što ne eksploatira svoju slavu. No baza obožavatelja mu se očito drastično povećava, a to je segment koji je klubovima danas, u modernom nogometu, vrlo važan.

19. travanj 2024 04:35