StoryEditor
Eredivisie

Nakon što je tjednima trpio kritike, hrvatski stoper odigrao sjajnu utakmicu

Piše desk  /  06.11.2023., 09:35h

Nakon iznimno lošeg ulaska u sezonu i samo jedne pobjede u prvih osam ligaških utakmica, Ajax je jučer pobijedio Heerenveen 4:1 i povezao tako dvije prvenstvene pobjede. Nizozemski mediji, nogometne legende i kritičari često su krivca za Ajaxove rezultate pronalazili u Josipu Šutalu, no za jučerašnju partiju hrvatski reprezentativac dobio je pohvalu svog trenera Johna van ‘t Schipa.

"Ovo što je Šutalo napravio je ispod svake razine", "Nije mi jasno kako netko uz njegovo ime može izgovoriti ‘vrhunski stoper‘? On ne može zaustaviti ili obraniti nikoga i ništa. Baš ništa", "Koliko god detaljno pratio Ajax, ja kod Šutala nisam vidio kvalitetu", nabrajali su posljednjih tjedana Willem van Hanegem, Dick Advocaat, Wim Kieft, prenosi Index.

U susretu protiv Heerenveena, Šutalo je nastupio u punoj minutaži i istaknuo se dobrim obrambenim reakcijama. Čistio je opasnosti ispred Ajaxovog gola, blokirao suparnikove pokušaje, oduzimao lopte i precizno ih predavao suigračima.

"Šutalo je odigrao vrlo dobru utakmicu, sa samopouzdanjem. Lijepo je to bilo vidjeti, to mu je nedostajalo posljednjih tjedana. Ovako kao što je sad odigrao u paru s Jorrelom Hatom, to nas podiže. Bio je koncentriran. Steven Bergwijn zabio je gol, a Steven Berghuis sudjelovao kod njih tri. To su igrači od kojih očekujem da nose momčad, a upravo to su i napravili", rekao je Van ‘t Schip.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
28. travanj 2024 16:03