StoryEditor
sporna izjava

Nakon smjene Jarnija javila se i Torcida: "Bože, koliko ih muči sve što ima i najmanje veze s Hajdukom"

Piše desk  /  15.02.2024., 11:27h

Navijači Hajduka reagirali su na Instagramu na smjenu Roberta Jarnija s mjesta izbornika U-17 reprezentacije zbog izjave kako će u utakmici Konferencijske lige u kojoj Dinamo gostuje kod Betisa, navijati za španjolski klub jer je za njih igrao.

"Sad samo zamislite da danas, sutra Hajduk igra protiv Milana, novinari pitaju Darija Šimića kakvi su izgledi Hajduku u dvoboju protiv talijanskog diva, jer je Šimić legenda Milana, igrač sa više stotina nastupa za Milan i upravo kao takva osoba izjavi da će navijati za Milan gdje je proveo najljepše dane karijere, a s druge strane Marko Livaja ga zbog toga nazove klaunom?", upitala je Torcida. 

Dodaju da se samo mogu zamisliti medijske natpise i ankete koje bi nastale u tom slučaju. Tvrde kako javnost tada ne bi bila na strani Hajduka i Marka Livaje već Darija Šimića. "Obitelj bi vjerojatno našla razlog kako on to ne smije govorit te ga kaznila. Hajduk bi na pritisak Matije Babića na Facebooku i RTL Direkta vjerojatno morao izaći sa priopćenjem", tvrdi Torcida na svojoj najvećoj navijačkoj stranici "Niko kao Hajduk iz Splita". 

Uvjereni su kako Hrvatski nogometni savez muči sve što ima veze s Hajdukom. "Bože, koliko ih muči sve što ima i najmanje veze s Hajdukom. I zato puče, kupujte službene proizvode, učlanjivajte se na najjače, punite Poljud, jer guši ih, boli ih, panika je. A majstor s mora tek kreće", zaključili su navijači splitskog kluba. 

Napomenuli su kako ih "zaboli" za izjavu te da samo žele prikazati koliko bi se osuđivalo Livaju da je isto rekao Šimiću, a koliko se ne osuđuje Brunu Petkovića. "Naklonjenost medija", dodaju. 

Izazvali su lavinu komentara. "Neka sada netko nazove Danija Olma za koga navija za Dinamo ili Betis, a reprezentativac je Španjolske pa da vidimo", piše jedan. 

Drugi podsjećaju na izjavu Zvonimira Bobana koji nije navijao za Hajduk kada su junuori splitskog kluba u Ligi prvaka nastupali protiv Milana. "HNS ne može nekome zabraniti za koga će navijati. Cijela nacija se smije Ivanu Bebeku koji tvrdi da je Osijek oštećen", kaže. 

Neki pak čestitaju Robertu Jarniju na izjavi i tvrde da je uvijek bio "čovjek i igračina". "Zar mislite da Robert Prosinečki, Zvonimir Boban, Dario Šimić i kompanija navijaju za Hajduk kada igra vani? Tko to misli taj je lud", dodaje jedan navijač. 

‘Pa za koga ću navijati?‘

Podsjetimo, Jarni, koji je za Betis upisao 113 nastupa od 1995. do 1998. godine, izjavio je da je Betis njegov klub. "Pa nego za koga ću navijati? U njemu sam proveo tri prekrasne godine, a u Dinamu nisam igrao. Ne znam tko bi mi to mogao zamjeriti. Ja sam usto i Hajdukovac u srcu", rekao je Jarni uoči susreta Betisa i Dinama u Konferencijskoj ligi.

Petković je u srijedu bio upitan u Sevilli na konferenciji za medije o Jarnijevim riječima. "Stvarno je to rekao? Ako je tako rekao, ako to misli, onda je klaun. Ljudi koji predstavljaju hrvatsku državu, a ne navijaju za hrvatski klub, su obični klauni. Slobodno to napišite. Čovjek koji navija protiv hrvatskog kluba u Europi, a Hrvat je, to je klaun", odgovorio je napadač.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:35