StoryEditor
vrijeđanje crnog igrača

Nakon rasističkih ispada navijača Sarajeva, oglasio se i klub

Piše fena  /  31.10.2021., 22:36h
Nakon sinoćnjeg necivilizacijskog čina kada su neodgovorni pojedinci s istočne tribine rasistički vrijeđali strijelca gostujućeg tima Rudar iz Prijedora Josepha Amoaha, Upravni odbor FK Sarajevo poručio je navijačima i javnosti da je takvo ponašanje potpuno neprihvatljivo i u suprotnosti sa svim civilizacijskim normama i vrijednostima tog kluba.

- Odlučno kažemo "Ne" rasizmu i diskriminaciji bilo koje vrste u sportu, na našem stadionu, na našim tribinama i među navijačima koji se nazivaju našim - istaknuto je u priopćenju Upravnog odbora FK Sarajevo.

Uprava naglašava da će klub poduzeti i neophodne korake da spriječi sve oblike diskriminacije u budućnosti i ovim putem upućuje najiskrenije izvinjenje Josephu Amoahu i njegovom klubu za neprijatnost koja im je pričinjena.

- Fudbalski klub Sarajevo želi da se svi igrači i gosti na našem stadionu osjećaju sigurno i poštovano, te da bude primjer po sportskoj i fer igri i atmosferi i poduzet ćemo sve neophodne mjere da to tako bude u budućnosti - priopćeno je.

Dnevnik.ba

09. lipanj 2023 04:23