StoryEditor
premijer liga bih

Nakon povijesne pobjede Zrinjski dočekuje Željezničar: Važna utakmica za obje momčadi

Piše desk  /  24.09.2023., 11:31h

Danas se utakmicama Zrinjski - Željezničar i Zvijezda - Posušje zatvara 8. kolo Premijer lige BiH.

Zvijezda će od 16 sati dočekati ekipu Posušja na svom terenu. Zvijezda 09 se trenutno nalazi na posljednjoj poziciji na ljestvici, sa samo tri osvojena boda u sedam odigranih utakmica. Pobijedila je Zvijezda 09 Slogu u četvrtom kolu na svome terenu, ali je u preostalih šest utakmica ubilježila isto toliko poraza. Očigledno je da Zvijezdu 09 čeka velika borba za opstanak u najvišem rangu, s toga će joj svaki bod biti zlata vrijedan.

Nisu Posušaci uspjeli da dobru igru u Banjaluci okrune bodom. Primili su bizaran autogol u samom finišu i tako ostali bez boda. Posušje igra dobro na početku sezone, tim Branka Karačića je osvojio devet bodova, a tri od četiri poraza došla su im od ekipa iz samog vrha, Borca, Širokog Brijega i Sarajeva. Uz to, izgubili su i od Igmana na strani. Dobili su u Mostaru Zrinjskog, na Mokrom docu Željezničara i Slogu.

Kolo će zatvoriti u još jednom derbiju Zrinjski i Željezničar. Zrinjski mora da se okrene domaćoj ligi nakon povijesne pobjede protiv AZ Alkmaara i još bitnije mora početi osvajati bodove u domaćem prvenstvu. U četvrtak je ekipa Zrinjskog ostvarila najveću pobjedu u povijesti kluba i jednu od najvećih pobjeda u povijesti bosanskohercegovačkog nogometa. U prvom kolu UEFA Europske Konferencijske lige savladali su ekipu AZ Alkmaara u Mostaru, rezultatom 4:3, nakon velikog preokreta.

S druge strane Željezničar ove sezone igra katastrofalno u gostima, u tri odigrane utakmice imaju isto toliko poraza, s gol razlikom 0:5. Za ekipu Nermina Bašića i “vađenje iz blata” dolazi najteži mogući izazov, aktualni prvak Bosne i Hercegovine – Zrinjski.

Nijedna ekipa nema problema sa izostancima zbog kartona, ali će Željezničar biti oslabljen neigranjem ozlijeđenog Sulejmana Krpića, Vahida Selimovića, koji još uvijek nije dobio dozvolu za nastup, a upitan je i Nedim Mekić koji je uoči utakmice protiv Sloge igrao sa tri primljene injekcije. Krunoslav Rendulić najavio je promjene u sastavu, ekipa Zrinjskog je kako emotivno, tako i fizički istrošena, no nema sumnje da nas čeka spektakl Pod Bijelim brijegom. Utakmicu će suditi Darko Gedžić, dok će mu pomoćnici biti Mirza Demir i Josip Čolić.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
27. travanj 2024 18:28