StoryEditor
TRAGEDIJA

Nakon nereda u Nigeriji, preminuo FIFA/CAF doktor

Piše desk  /  30.03.2022., 13:38h
Nakon što Nigerija nije uspjela plasirati se na Svjetsko prvenstvo i poslije remija s Ganom (1:1) koja je na ovaj način osigurala put u Katar, na Abuja nacionalnom stadionu došlo je do općeg kaosa.

Navijači Nigerije u bijesu su uletjeli na teren, lomili su i palili što su stigli u potpunom kaosu koji je nastupio, prenosi Sport Klub.

U srijedu ujutro stigla je još strašnija vijest – Nogometni savez Zambije potvrdio je vijest da je doktor Josef Kabungo, koji je na utakmici bio kao službeno lice Afričke nogometne konfederacije, preminuo od posljedica zadobivenih u stampedu na stadionu.

Došlo je i do velikog sukoba s policijom koja je ispaljivala i suzavac. Navijači Gane koji su bili na tribinama, kako se navodi u brojnim izvještajima, napadnuti su u više navrata dok su gostujući igrači bili prinuđeni pobjeći s terena zasuti flašicama i raznim predmetima s tribina.

“Nogometni savez Zambije pridružuje se cijelom nogometnom svijetu u žaljenju za doktorom Josefom Kabungom.

Doktor Kabungo, FIFA i CAF službeni doktor, bio je na dužnosti na Abuja stadionu na revanš meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Nigerije i Gane koji je završen rezultatom 1:1“, navedeno je u priopćenju NS Zambije.

Ipak, detaljan uzrok smrti doktora nije naveden.

“Smatramo da je previše rano da špekuliramo razlozima njegove smrti, pričekat ćemo službene izvještaje CAF-a i FIFA-e koji će utvrditi što se i kako točno dogodilo. Bio je posvećen svom poslu i cijenjen i voljen u nogometnoj zajednici. Njegova smrt veliki je gubitak, bio mi je prijatelj i netko tko je bio oslonac brojnim generacijama igrača i svojoj obitelji. Bio je jedan od najboljih predstavnika Zambije na svjetskim događajima“, rekao je predsjednik NS Zambije Andru Kamanga.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 00:56