StoryEditor
Damian Willoughby

Nakon dva tjedna otkako je u klubu, Chelsea otpustio direktora zbog seksualnog uznemiravanja

Piše desk  /  21.09.2022., 19:40h

Dolazak nove strukture ljudi s novim vlasnicima u Chelsea nije prošao bez skandala nakon što je prethodno iz londonskog kluba otišao Roman Abramovič.

Naime, Chelsea je otpustio Damiana Willoughbyja nakon malo više od dva tjedna otkako ga je postavio na funkciju komercijalnog direktora, potvrdio je londonski klub.

Otkaz je dobio nakon optužbi, ali i dokaza o seksualnom uznemiravanju prema potencijalnoj investitorici Catalini Kim.

"Nogometni klub Chelsea potvrđuje da je raskinuo radni odnos komercijalnog direktora Damiana Willoughbyja s trenutnim učinkom. Dokazi o neprikladnim porukama koje je poslao g. Willoughby prije njegovog imenovanja u Chelsea ranije ovog mjeseca, nedavno su dostavljeni klubu i istraženi od kluba. Iako su poslani prije njegova zaposlenja u klubu, takvo ponašanje je u apsolutnoj suprotnosti s radnim okruženjem i korporativnom kulturom koju je uspostavilo novo vlasništvo kluba", stoji u priopćenju londonskog velikana.

Istakli su i da vlasnici kluba neumorno rade na postavljanju i postizanju najviših standarda na terenu i van njega.

"Odlučni su uspostaviti i njegovati kulturu transparentnosti, odgovornosti, inkluzivnosti, raznolikosti i mogućnosti. Klub je predan stvaranju okruženja koje utjelovljuje te vrijednosti", poručili su iz Chelseaja.

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 01:49