StoryEditor
nije više prva violina

Najveća zvijezda Olympiquea: "Tudor je Hrvat. Malo je teži, ali daleko je od nekog luđaka..."

Piše desk  /  15.10.2022., 09:52h

Igor Tudor je ovog ljeta preuzeo Marseille te ubrzo ušao u sukob s najvećom zvijezdom - Dimitrijem Payetom. Hrvatski trener isprva ga nije stavio u prvu postavu zbog nedovoljne spremnosti, dok je 35-godišnji Francuz smatrao da su treninzi preteški. Payet je u razgovoru za Primer Video pred derbi s PSG-om govorio o odnosu s Tudorom.

"Da, na početku je bilo teško, ali ne teško kako svi kažu. Možete reći što god želite, da ima oštre metode ili da je sirov. Ali on je trener i daleko je od nekog luđaka. Pobjeđuješ li u utakmicama, igrat ćeš. Prvenstveno je do mene, moram učiniti više. Ne kažem da se ne slažemo, ali to je drugačiji način rada", izjavio je Payet, nakon čega je govorio o bivšim trenerima Marcelu Bielsi i Jorgeu Sampaoliju:

"Bielsa je distanciran od igrača, no volio sam ga jer nas je tjerao na igranje nevjerojatnog nogometa. Bliži igračima bio je Sampaoli. Tudorov stil je više talijanski. Bio je u Juventusu, on je Hrvat, malo je teži. Drugačije su metode, ali djeluju. Možete nametnuti svoje ideje, ali kada se pobjeđuje, grupa ga prati", kazao je Francuz, prenosi Index Sport.

Payet je ove sezone upisao deset nastupa. Zabio je jedan i asistirao za jedan gol. Marseille je treća momčad francuskog prvenstva s 23 boda, tri manje od vodećeg PSG-a protiv kojeg igra u nedjelju. U skupini Lige prvaka je, pak, drugi sa šest bodova, koliko ima i Sporting. Tottenham ima sedam, a Eintracht Frankfurt četiri boda.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 13:30