StoryEditor
serie a

Najnesretniji igrač hrvatskog nogometa krasno zabio, treći put ove sezone

Piše desk  /  02.12.2021., 21:14h
Marko Pjaca je to uradio efektno nakon sjajne solo akcije.

Najskuplji igrač Dinama u povijesti, ali i najnesretniji hrvatski igrač u vrhunskom nogometu u 15. minuti utakmice 15. kola Serie A zabio je za vodstvo Torina 2:0.

Najskuplji dinamovac u povijesti probio dinamovca i još četiri njegova suigrača

Marko Pjaca je to uradio efektno nakon sjajne solo akcije. Lijevo krilo Torina loptu je primilo na svojoj poziciji, a čuvao ga je Petar Stojanović, desni bočni Dinama na posudbi u Empoliju.

Međutim, Stojanović je bio nemoćan protiv Pjace, koji ga je prešao u trku i krenuo prema sredini. Putem je nezaustavljivo prošao još jednog suparnika te onda s ruba kaznenog prostora jakim i preciznim udarcem desnicom probio još dva protivnika koji su mu dolazili u blok, kao i golmana Empolija te zabio u donji desni kut, prenosi Index.hr.

KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PJACINU GOLČINU

Pjacu ni ove sezone ne štede ozljede. U prvih 14 kola talijanskog prvenstva odigrao je samo 256 minuta, ali je i kao rezerva prije ove utakmice postigao dva važna gola, protiv Sassuola i Lazija. 

Ubrzo nakon golčine potvrdilo se da je najveći pehist među hrvatskim nogometašima

Ivan Jurić mu je na današnjoj utakmici, koja se igra od 18:30, dao priliku od prve minute nakon gotovo tri mjeseca, a Pjaca mu je sjajno uzvratio. 

Ipak, samo 15 minuta kasnije, nažalost, potvrdilo se da je Pjaca nevjerojatni pehist. Ubrzo nakon što je zabio, njegov suigrač Wilfried Singo dobio je crveni karton, a Empoli je odmah zatim smanjio na 2:1. Jurić je zato bio prisiljen na taktičku zamjenu kako bi sačuvao vodstvo, a žrtvovao je upravo Pjacu. Umjesto njega uveo je braniča Mergima Vojvodu. 

Treneru Torina nije se isplatila ova rošada, jer u drugom poluvremenu je primio još jedan gol za 2:2 te do kraja spašavao i taj bod. I to na utakmici u kojoj je nakon samo 15 minuta imao velikih 2:0. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 16:49