StoryEditor
pariz

Nadal sazvao posebnu presicu nakon meča s Ruudom, objavit će kraj karijere?

Piše desk  /  05.06.2022., 13:56h

Španjolski tenisač Rafael Nadal i norveški tenisač Casper Ruud od 15 sati igraju finale Roland Garrosa. Nadal, koji će ići po svoj 14. naslov prvaka na francuskom Grand Slamu, u polufinalu je izbacio Alexandera Zvereva koji se teško ozlijedio u trećem setu. Ruud, 23-godišnji tenisač koji nikad nije dogurao do finala Roland Garrosa, u polufinalu je bio bolji od Marina Čilića, kojeg je pobijedio 3:1 u setovima.

Nagađa se da bi današnji meč mogao biti zadnji u karijeri Rafaela Nadala. RMC Sport piše da je Nadal zakazao posebnu konferenciju za novinare nakon meča s Ruudom. Bivša tenisačica Marion Bartoli, inače stručna komentatorica za taj francuski portal, rekla je da misli da bi se upravo na toj konferenciji za medije Nadal mogao umiroviti, prenosi Index Sport.

Francuzi ističu da je u gradu i Roger Federer te da bi i on trebao imati neku svoju ulogu u Nadalovom oproštaju od tenisa. Nadal se godinama bori protiv Müller-Weissovog sindroma, rijetke bolesti stopala zbog koje ide na posebne terapije. Nedavno je priznao da bi radije imao zdravu nogu nego osvojio Grad Slam.

"Puno mi znači biti u finalu, to je velik uspjeh, ali ako mogu birati između titule u Roland Garrosu i zdrave noge, radije bih izabrao poraz u meču za naslov", rekao je Nadal tijekom turnira u Pariz pa dodao:

"Posebice uz karijeru kakvu sam imao. Pobjede su lijepe i ispunjavaju zadovoljstvom, ali život teče i važniji je od njih. Volio bih da mi je noga u redu, bio bih sretan kad bih mogao zaigrati neki amaterski sport s prijateljima. U ovom trenutku ne znam hoću li to ikad moći."

Podsjetimo da se u posljednje vrijeme često pisalo o kroničnim problemima koje Nadal ima sa stopalom, a u tom kontekstu se navodilo da je igrački kraj Nadala puno bliže nego što se čini. Španjolski novinar Angel Garcia za radio COPE je ustvrdio da se Nadal podvrgnuo rizičnom tretmanu te da je kompletno anestezirao bolno stopalo.

Garcia je objasnio da kost u Nadalovom stopalu ima nekrozu i praktički umire i da će Nadal morati prestati igrati dok se ne pronađe neko bolje rješenje. No nitko ne zna koliko to može potrajati pa se može očekivati da Nadal čak i prekine karijeru.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 09:59