StoryEditor
‘mrzim predati meč‘

Nadal: Ne znam hoću li moći igrati polufinale

Piše hina  /  07.07.2022., 08:19h

Rafael Nadal nakon prolaska u polufinale Wimbledona pobjedom 3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6(4) protiv Amerikanca Taylora Fritza u četvrtfinalu izjavio je kako nije siguran hoće li biti sposoban zaigrati protiv Australca Nicka Kyrgiosa u petak.

Samo Nadalovo sudjelovanje u ovogodišnjem Wimbledonu bilo je upitno zbog ozljede stopala, a protiv Fritza je morao tražiti i liječničku pomoć zbog ozljede trbušnih mišića. Veliki Španjolac je nakon pobjede za koju mu je trebalo četiri sata i 20 minuta izjavio kako je u nekoliko navrata razmišljao o predaji.

"Nije lako odustati od Wimbledona iako su bolovi bili jaki. Htio sam završiti meč, borio sam se, ponosan sam na to što sam uspio biti ravnopravan u uvjetima pod kojima sam igrao. No, ne znam hoću li moći igrati u petak. Sada vam ne mogu dati jasan odgovor jer ne znam što će se dogoditi sutra. Već nekoliko dana imam problema s trbušnim mišićima, ali sada je bilo najgore", rekao je Nadal.

"Mrzim predati meč"

Kasnije se na konferenciji za medije osvrnuo na činjenicu da mu je otac sugerirao da prekine meč. "Meni je jako teško predati meč usred igre. Dugo sam razmišljao o tome, rekli su mi da bih ga trebao predati, ali to mrzim raditi. Ali u drugu ruku, uradio sam to nekoliko puta u karijeri", rekao je osvajač 22 Grand Slam titule.

"Sada se suočavam s dosta stvari s kojima se nisam suočavao ranije, ali navikao sam igrati s boli i s problemima. Danas nije bio najgori dan što se toga tiče. Bol se povećavala u velikoj mjeri, ali sam ipak uspio pobijediti. Vidjet ćemo što će sutra reći nalazi."

Ove godine je Nadal osvojio Australian Open i Roland Garros, čime je stigao do ukupno 22. Grand Slam naslova u karijeri, dva više od Rogera Federera i Novaka Đokovića, te još uvijek ima priliku osvojiti sva četiri najveća turnira u istoj godini.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 08:54