StoryEditor
liga prvaka

Nakon početnog šoka, Real razbio Liverpool na Anfieldu, Modrić odigrao sjajnu utakmicu

Piše desk  /  22.02.2023., 07:40h

Real je u prvom susretu osmine finala Lige prvaka na Anfieldu nakon velikog preokreta šokirao Liverpool i pobijedio 5:2. Redsi su nakon 15 minuta igre imali 2:0 golovima Nuneza i Salaha, a onda je do kraja poluvremena Vinicius izjednačio na 2:2. U nastavku je Real razbio domaćina. Najprije je Modrić asistirao Militau iz prekida u 48. minuti, da bi Benzema u 55. i 67. zabio nova dva gola za Real. Za peti gol je začetnik akcije bio Modrić.

Nevjerojatno prvo poluvrijeme i bizarne greške oba golmana

Gledali smo nevjerojatno prvo poluvrijeme na Anfieldu. Liverpool je od prve minute krenuo agresivno i napao je zadnji red Reala visokim presingom, tako da su gosti imali ogromnih problema s iznošenjem lopte. Redsi su poveli već u četvrtoj minuti. Odlično se na desnoj strani snašao Mo Salah i uputio krasnu loptu prema petercu, a tamo je gostujućoj obrani pobjegao Darwin Nunez i vrhunski petom matirao nemoćnog Thibauta Courtoisa.

Već u 15. minuti Liverpool je imao 2:0 i to na kakav bizaran način. Najprije je pogriješio Camavinga, a njegova je greška na kraju donijela loptu do Courtoisa koji je ničim izazvan, umjesto da napuca loptu, dodao u noge Salahu, a Egipćanin zabija u praznu mrežu za 2:0.

Ipak, Real se pribrao i majstorskim golom Viniciusa Juniora je u 21. minuti smanjio. Krasno je Brazilac sa 16 metara pogodio suprotni kut. A onda, u 35. minuti nova nevjerojatna pogreška golmana, ovog puta Alissona Beckera. Brazilac je napucao loptu i pogodio je Viniciusa koji se već okrenuo i razmišljao o tome kako da ne dobije loptu u lice, a na kraju je ni kriv, ni dužan zabio za 2:2. 

Real na Modrićev pogon ubio Liverpool u nastavku 

Real je do preokreta stigao već u trećoj minuti nastavka. Modrić je iz skraćenog kornera savršeno pogodio glavu Militaa, a ovaj je efektno zakuca za 2:3. U 55. minuti Real je zabio i četvrti gol. Benzema je tukao s 14, 15 metara, nije to bio jak šut, ali je lopta pogodila Gomeza, prevarila Alissona i završila u mreži.

U 67. minuti nastavio se potop domaćina. Modrić je uzeo loptu na centru, pretrčao je dva suparnička igrača i donio za Viniciusa, a ovaj gura Benzemi koji lagano zabija za nestvarnih 5:2. Luka Modrić je odigrao 87 minuta i bio je jedan od najboljih igrača na terenu. 

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 00:22