StoryEditor
transferi

Na pomolu iznenađujući transfer: Veliki rival Uniteda nudi slamku spasa Cristianu Ronaldu

Piše desk  /  24.10.2022., 18:37h

Novac pokreće svijet, a to najbolje znaju Amerikanci. Stoga je novi vlasnik Chelsea, Amerikanac Ted Todd Boehly, odlučan u namjeri da dovede Portugalca već u zimskom prijelaznom roku.

Portugalski 37-godišnji superstar u ljeto prošle godine vratio se u Manchester United, ali za razliku od njegove prve gaže na Old Traffordu, ova nije tako uspješna, bez obzira što je lani bio najbolji strijelac kluba. Novi trener Erik ten Hag, koji je ljetos preuzeo United, vremešnu zvijezdu je pretvorio u rezervu i nije najveći fan Ronalda, da budemo blagi, prenosi Direktno.

Od 11 prvenstvenih nastupa ove sezone Ronaldo je samo tri igrao kao starter, a u dva posljednja derbija, protiv Cityja i Tottenhama, nije uopće ni ulazio u igru. Posljednji meč propustio je igrati svojevoljno i prije kraja otišao u svlačionicu i to nakon što je odbio ući u igru kao rezerva. Odmah zatim otišao je i sa stadiona te nije slavio pobjedu sa suigračima. Tim potezima izazvao je ogorčenje navijača Uniteda, nogometnih stručnjaka i dobio je ozbiljnu kaznu u vidu izbacivanja iz momčadi.

Bez obzira na sve, Ronaldo je uvijek Ronaldo i neki ga brane, a pogotovo brane njegovo pravo da ne igra u klubu koji ne igra Ligu prvaka. Naime, rekord po broju golova u Ligi prvaka drži baš Ronaldo, ali ako ne bude igrao, Messi ga može dostići.

Jedino gdje Ronaldo igra od početka je Europa liga, ali jasno je da je i Ronaldu i Unitedu to drugorazredno natjecanje. Zato je ljetos i tražio novi klub, ali bezuspješno. Daily Mirror piše da izbacivanje iz momčadi za novi derbi, protiv Chelseaja, nije jedino čime United kažnjava Ronalda.

Daily Mail pak sada piše da je Ronaldo dobio neočekivani izlaz iz mančesterske noćne more i to već u siječnju. Todd Boehly, novi vlasnik Chelseaja, jako želi dovesti CR7, a pri tome mu pomaže što je u sjajnim odnosima s Jorgeom Mendesom, "superagentom" koji zastupa igrača. Boehly je Ronalda htio dovesti i ljetos, ali ga nije želio tadašnji trener, Thomas Tuchel.

Boehly, prema pisanju Engleza, ovaj put neće tražiti za mišljenje novog trenera Grama Pottera, već želi Ronalda što prije, u predstojećem zimskom prijelaznom roku i to bez obzira na to što on u veljači navršava 38 godina.

S obzirom na to koliko Ronaldo košta (30-ak milijuna eura godišnje), jasno je da ga se United želi riješiti. Ironija je da Ronaldo zapravo nije dobio pravu priliku u drugoj sezoni u Unitedu, za razliku od prve. Statistika mu je i dalje dobra, ali ga se trener želi riješiti, a i samog Ronalda frustira loša ekipa Manchestera.

Odlazak u Chelsea bio bi pun pogodak. Prvo, to je London, a London je puno veći i glamurozniji od Manchestera. Drugo, Chelsea je klub sličnog renomea, ali još jači igrački i treće, Ronaldo je magnet za sponzore, publiku i medije, a donosi hrpu Instagram, Twitter i Facebook pratitelja. Na Instagramu je nedodirljiv, u leđa mu gleda i klan Kardashian.

Igrački, on još može isporučiti svoju kvotu golova jer je u top formi, a znanje je uvijek tu. Godine naravno usporavaju njegovu igru, ali trebao bi moći pružiti još koju sezonu na top razini.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
14. travanj 2024 14:25