StoryEditor
Lađarska udruga Mostar

Na Mostarskom jezeru počele pripreme za tradicionalni Maraton lađa na Neretvi

Piše desk  /  23.04.2023., 08:22h

Na Mostarskom jezeru su počele aktivne pripreme mostarskih lađara za natjecanje na tradicionalnom Maratonu lađa na Neretvi "Metković-Ploče 2023" koji se održava 12. kolovoza i sa startom u 17 sati okuplja lađare iz cijele regije.

Predsjednik Lađarske udruge Mostar Darko Karačić kaže da su Mostarci krenuli s treninzima na rijeci Neretvi, točnije na Mostarskom jezeru prije nekih 10 dana, prenosi Bljesak.info.

"Ekipa od 20 članova vrijedno radi i želi napraviti korak više u ovom vrlo zahtjevnom sportskom natjecanju", kazao je Karačić.

Ističe da se radi o fizički jako zahtjevnom sportu gdje su žuljevi i bol neizostavni.

"Zbog specifičnog načina veslanja cijelo tijelo je izloženo naporu te naši članovi uz veslanje i trče, biciklare, planinare, bave se borilačkim sportovima i znaju kako se nositi s tim naporom", naglasio je Karačić, te pozvao i sugrađanke da se okušaju u ovom sportu i dožive maraton iz prve ruke.

Napominje da se dva dana prije muškog maratona održava i maraton za žene u dužini od 10 kilometara na relaciji Metković-Opuzen čini jednu nezaboravnu avanturu i uspomenu za cijeli život, a zainteresirani se mogu javiti na Facebook i Instagram Lađarske udruge Mostar.

"Predstavimo zajedno i ponosno ime našeg grada na ovogodišnjem 26. maratonu lađa", poručili su mostarski lađari.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 09:28