StoryEditor
Premijer liga bih

Mostarski derbi pripao Zrinjskom: Bilbija u 86. minuti šokirao Velež i donio slavlje pod Bijelim Brijegom

Piše T.R.  /  15.09.2021., 18:59h
Zrinjski i Velež odigrali su na Stadionu pod Bijelim Brijegom zaostalu utakmicu 2. kola Premijer lige BiH. U sjajnom ‘Mostarskom derbiju‘ pobjedu su odnijeli Plemići s 2:1 golovima Jakovljevića i Bilbije, dok je za Rođene zabio Zajmović.

Već u 2. minuti viđena je velika prilika za Velež nakon kornera. Salčin je ubacio, a Anđušić pucao tik pored vratnice. 

Nakon toga dvije poluprilike za Zrinjski preko Juranovića koji je s 20-ak metara pucao ravno u vratara Bogdanovića te preko Tičinovića čiji udarac glavom ide preko gola.

Na drugoj strani, Salčin je još jednom uposlio Anđušića, ali ovaj očajno šutira pore gola.

I onda su u nastavku uslijedili problemi za Velež. Prvo je Brandao napustio igru zbog ozljede, a par minuta kasnije, primili su i gol.

Zrinjski je poveo u 33. minuti kada je Juranović izborio slobodan udarac u opasnoj zoni. Prekid je sjajno izveo Kamenar ubacivši u sredinu, a Slobodan Jakovljević se ispred gola samo naklonio i zatresao mrežu za 1:0 i erupciju oduševljenja pod Bijelim Brijegom.

Zrinjski je imao posjed nakon vodstva i uz podršku navijača činilo se su bliži drugom golu, ali je u 44. minuti uslijedio šok.

Ovčina je probio po desnoj strani i ubacio, a vratar Kukić loše procijenio let lopte i odbio je samo do Zajmović koji taj poklon ne propušta te donosi Rođenima izjednačenje pred odlazak na odmor.

Bez uzbuđenja protekao je početak drugog poluvremena, a na prvu priliku čekalo do 65. minute kada Bilbija iz slobodnog udarca s dobre pozicije pogađa samo živi zid. Nekoliko trenutaka kasnije Juranović je sjajno izvozao obranu gostiju, dodao do Bašića koji puca u bliži kut, ali Bogdanović brani.

I onda u 86. minuti ukazao se Nemanja Bilbija i donio Plemićima novu prednost. Ćorluka je sjajno ubacio, a Bilbija izbjegava zaleđe, sjajno se snalazi i šalje loptu pored vratara gostiju. Junak Bilbija emotivno je pogodak proslavio s navijačima koji su ga nagradili ovacijama.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata te je Zrinjski upisao važna tri boda i potvrdio da će ove sezone voditi glavnu riječ u borbi za naslov.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
20. travanj 2024 22:45