StoryEditor
teniski klub mostar

Mostar će biti domaćin Davis Cup meča između BiH i Njemačke

Piše desk  /  06.09.2023., 14:34h

Mostar će biti domaćin Davis Cup meča između reprezentacija Bosne i Hercegovine i SR Njemačke, a meč prestižnog teniskog natjecanja u muškoj kategoriji igrat će se 16. i 17. rujna u organizaciji Teniskog saveza BiH u Teniskom klubu Mostar.

Tako će Reprezentacija BiH u sklopu 1. kola Svjetske grupe 1 Davis cupa biti domaćin najboljim tenisačima Njemačke koja je prvi nositelj u 1. Svjetskoj grupi i trenutno su peta reprezentacija na ranking listi, dok je Bosna i Hercegovina na 29. poziciji, prenosi Klix.

Njemačka je do sada bila osvajač Davis Cupa 1988., 1989. i 1993. godine i apsolutni je favorit, ali reprezentativci BiH su najavili kako će dati sve od sebe da našu zemlju predstave što bolje i izbore prolaz za dalje.

Predsjednik Saveza BiH Ivan Brkić kaže kako je da ovo zahtjevan meč i za organizatore i reprezentaciju BiH, te da je velika prilika za bh. tenis ali i BiH.

"Smatram da će Mostar opravdati povjerenje i s obzirom na težak organizacijski posao da ćemo svi uživati, a neka bolji pobjedi", kazao je Brkić.

Direktor Saveza BiH Senad Hadžimešić ističe kako BiH podliježe zahtjevnijoj organizaciji ovog natjecanja.

"Nadam se da će sve biti kako treba, kad dođe supervizor. Igramo sa petom reperezentacijom svijeta i treba da bude motiv i da budu tribine pune u Mostaru", rekao je Hadžimešić.

Predsjednik Teniskog kluba Mostar Sandeo Zovko se zahvalio na ukazanoj časti da Mostar bude domaćin ovog meča.

"Usudio bih se reći da je ovo jedan od najvećih događaja u tenisu u BiH. Dolazi nam svjetska velesila koja i danas ima jako velike teniske ikone. Mi smo u prethodna tri mjeseca učinili sve da organiziramo spektakl kakav ovaj grad zaslužuje, kao grad koji je iznjedrio mnoge teniske i sportske šampione i grad koji ne priznaje ništa osim izvrsnosti. Napravili smo sve da ne samo sada nego i u budućnosti Mostar bude domaćin reprezentaciji BiH", kazao je Zovko.

Trener reprezentacije BiH Robert Raguž kaže kako je ovo velika prilika za reprezentaciju i čitavu BiH.

"Tu su igrači koji su najbolji na svijetu i mislim da nas nije mogao čekati teži zadatak. U timu vlada prava sportska atmosfera, imamo kvalitetu i iskustvo i dat ćemo sve od sebe da se što bolje predstavimo i uz pomoć publike izborimo prolaz dalje", ističe optimistično Raguž.

Podsjeća da je protivnik jako težak, ali kako je poručio bh. teniseri će dati sve od sebe, jer uz pune tribine i dobru podršku mogu ostvariti pobjedu i dobre rezultate.

Bh. reprezentativac Tomislav Brkić koji je prve teniske korake počeo u mostarskom teniskom klubu kaže kako će se spremiti za što bolji meč kako bi uživali svi koji dođu.

Dnevnik.ba

04. svibanj 2024 15:56