StoryEditor
ligue 1

Monaco se od Kovača oprostio s tri rečenice i bez riječi zahvale

Piše desk  /  02.01.2022., 07:31h
"Monaco objavljuje da je odlučio prekinuti suradnju s Nikom Kovačem. Hrvatski trener o ovoj odluci obaviješten je u četvrtak. Niko Kovač u Kneževinu je došao u srpnju 2020., a momčad je vodio na 74 utakmice."

Službena obavijest dva dana nakon što su svi mediji napisali da je dobio otkaz

Ovo je sve što je Monaco objavio o Niki Kovaču u kratkoj vijesti pod naslovom "Niko Kovač odlazi iz Monaca", i to dva dana nakon što su svi francuski mediji objavili da je dobio otkaz. Dodao je: "Ime novog trenera bit će objavljeno jako brzo. Do tada će prvu momčad voditi Stephane Nado, trener rezervne ekipe."

Kurtoaznu zahvalu uz lijepe želje na rastanku dobiju svi. Ne i trener koji je donio ogroman napredak

Monaco se dakle od Nike Kovača, koji je u godinu i pol donio ogroman napredak tom klubu, nije oprostio ni riječju kurtoazne zahvale, kakva je normalna u ovim situacijama, pa čak i kada se klub od igrača i trenera rastaje u ružnim ili zategnutim odnosima. Običaj je da se tada napiše "Želimo mu sve najbolje u nastavku karijere uz zahvalnost za sve što je napravio u našem klubu" ili nešto slično, ali Kovač od Monaca nije dobio ni riječi zahvale.

To su primijetili i francuski mediji. Kovač je Monaco preuzeo u ljeto 2020., nakon što je klub prethodno prvenstvo završio na tek devetom mjestu, a u kupu došao samo do osmine finala. U prvoj sezoni pod Kovačem ostvario je veliki skok na oba područja: prvenstvo je okončao na trećem mjestu, a u kupu je došao sve do finala, gdje je izgubio od nedodirljivog PSG-a.

Sjajnu prvu sezonu pokvario je lošim ulaskom u drugu i porazom u najvažnijoj utakmici

Međutim, ove sezone startao je neuspjehom u LP-u, gdje je u play-offu ispao od Šahtara, te lošim ulaskom u prvenstvo. Nije mu pomoglo što je u posljednja dva mjeseca stabilizirao momčad sa samo jednim porazom (PSG) u 11 utakmica te sjajnim rezultatima u skupini Europa lige. Kovač na polovici prvenstva ostavlja Monaco na šestom mjestu, od Marseillea i zone Lige prvaka udaljenog četiri boda uz utakmicu više, dok je nokaut-fazu Europa lige izborio kao pobjednik skupine.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
21. travanj 2024 13:38