StoryEditor
liga prvaka

Mogu li Hrvati nastaviti veličanstven niz u Ligi prvaka ili se zaustavljaju na ‘desetki‘

Piše T.R.  /  26.04.2022., 15:43h
Večeras se igra prva utakmica polufinala Lige prvaka, a na Etihadu se sastaju Manchester City i Real Madrid.

Nakon Cityjevog izbacivanja Atletico Madrida u kojem je Šime Vrsaljko i Villarrealove pobjede nad Bayernom gdje su Josip Stanišić i Gabriel Vidović, samo je jedan hrvatski igrač ostao u polufinalu Lige prvaka.

To je Luka Modrić koji je sa svojim Real Madridom bio bolji od Kovačićevog Chelseaja u četvrtfinalu.

Hrvati u najelitnijem klupskom natjecanju imaju nevjerojatan niz u kojem su 10 godina zaredom dali igrača u finalu Lige prvaka.

Sve je počelo 2012. godine kada se Bayern Munchen s Ivicom Olićem i Danijelom Pranjićem sastao s Chelseajem. Pobjedu su tada odnijeli Plavci iz Londona i Hrvati nisu podigli trofej.

Ali, to se promijenilo sljedećih devet godina kada je Bayern imao drugog Hrvata u napadu. Mario Mandžukić u finalu 2013. godine bio je i strijelac u pobjedi 2:1 protiv Borussije Dortmund i započeo je još jedan nestvarni niz.

Nakon njega i drugi hrvatski reprezentativci podizali su trofeje u finalu:

2014. - Luka Modrić (Real Madrid)

2015. - Ivan Rakitić (Barcelona)

2016. - Luka Modrić (Real Madrid)

2017. - Luka Modrić, Mateo Kovačić (Real Madrid)

2018. - Luka Modrić, Mateo Kovačić (Real Madrid)

2019. - Dejan Lovren (Liverpool)

2020. - Ivan Perišić (Bayern Munchen)

2021. - Mateo Kovačić (Chelsea)

Sada je u polufinalu ostao samo Luka Modrić sa svojim Kraljevskim klubom i ima tešku prepreku da igra novo finale Lige prvaka. Na putu im stoji Manchester City kojeg kladionice skupa s Liverpoolom stavljaju kao favorita za naslov.

No, Real je najtrofejniji klub u ovom natjecanju i ako itko zna kako se igraju važne utakmice to su njegovi igrači. Modrić i Benzema su vukli Kraljeve u nokaut fazi ove godine, a mogu li to učiniti još jednom, saznat ćemo večeras u 'prvom poluvremenu' još jednog epskog meča najelitinijeg klupskog natjecanja na svijetu.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 14:36