Utakmica Lige nacija između reprezentacija Austrije i Hrvatske u Beču. Na slici Luka Modrić, Nikola Vlašić, Josip Stanišić slave pogodak koji je postigao Luka Modrić.DAMIR SENčAR - Hina
StoryEditor
izjave junaka pobjede

Modrić: Posljednje utakmice su nam putokaz za dalje, ali ne treba nam euforija; Livaja: Ovo mi je najdraži gol za reprezentaciju

Piše HINA  /  26.09.2022., 06:53h

Odigrali smo jako dobru utakmicu i najvažnije je da samo ovako nastavimo i dalje, rekao je nakon pobjede u Beču kod Austrije od 3-1 kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić.

Novu je pobjedu upisala Hrvatska i time osigurala, po prvi puta u povijesti, plasman na završni Final Four turnir. Kapetan Modrić zadovoljno je nakon svega komentirao.

„Ušli smo odlično u utakmicu, ali su se oni brzo vratili i nakon toga imali dvije jako dobre šanse. U nastavku utakmice smo znali kako moramo poboljšati našu igru. Morali smo postati okomitiji i to se dogodilo. Zabili smo dva lijepa pogotka i kada se sagleda cijela utakmica mislim da smo zasluženo na kraju pobijedili. Ozljeda Brozovića? To nas je sigurno poremetilo, Brozović je igrač koji nam puno znači, ali dobro ga je zamijenio Majer. Svi smo odigrali jako dobro“, rekao je Modrić te se osvrnuo na posljednje pobjede u Ligi nacija.

„Veliki je ovo uspjeh, a ove posljednje utakmice svakako nam trebaju biti putokaz za dalje i za Svjetsko prvenstvo koje nam slijedi. Ne treba se zanositi nekakvim izjavama, ne treba nam euforija, iako znam da će se ona dogoditi, već moramo nastaviti ovako dalje. Kada smo prava momčad, a sada jesmo, možemo biti opasni za svakoga na Svjetskom prvenstvu“.

Mateo Kovačić je slično govorio o pobjedi u Beču kao i trenutačnoj atmosferi u reprezentaciji.

„Nije bilo lako, pogotovo prvo poluvrijeme u kojem su Austrijanci imali dobre prilike. No, u nastavku smo zaigrali kvalitetnije, stavili smo ih tada pod kontrolu. Velika je ovo pobjeda i vrhunska stvar što smo se plasirali na Final Four. Istina je, nekada nam je možda nedostajala ta širina u igračkom kadru, a sada to imamo. Kada smo svi u dobroj formi stvarno možemo odigrati fenomenalnu utakmicu. Imamo pravu momčad“, izjavio je Kovačić, a na sve se nadovezao strijelac za 2-1 Marko Livaja.

„Zaslužili smo plasman na Final Four nakon svih igara u skupini. Dečki su kroz natjecanje stvarno bili odlični. Austrija je fizički jaka momčad, utakmica je bila teška, ali mislim da smo kontrolirali dvoboj u nastavku. Sretan sam zbog pogotka, najdraži mi je u reprezentativnom dresu, ova momčad stvarno ima puno kvaliteta“, dodao je napadač Hajduka.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 07:29