Qatar, 01.12.2022. - Utakmica 3. kola F skupine SP-a Katar 2022 Hrvatska - Belgija na stadionu Ahmad bin Ali. Na slici Luka Modrić.HINA/ DAMIR SENČAR/ DK -
StoryEditor
nakon prozala u osminu finala

Modrić: Dali smo sve od sebe, vratilo nam se

Piše hina  /  01.12.2022., 18:53h

Po prikazanoj igri zaslužili smo plasman u osminu finala svjetskog prvenstva, odmah nakon 0-0 protiv Belgije rekao je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić.

„Teška je bila utakmica, ali smo presretni zbog ovog rezultata, zbog plasmana u osminu finala. Zaslužili smo to, pogotovo zbog toga kako smo odigrali zadnje dvije utakmice. Bilo je trenutaka kada smo teško živjeli protiv Belgije, ali to je bilo normalno, igrali smo protiv jake svjetske momčadi. Imaju oni strašne pojedince. Imala je Belgija velike šanse u drugom poluvremenu, ali imali smo i mi. Mogli smo ranije riješiti ovu utakmicu“, rekao je Modrić te je pohvalio sve svoje suigrače.

„Ostavili smo sve na terenu. Od prvog do posljednjega. Stručni stožer također, svi igrači na klupi. Svi smo dali sve i vratilo nam se. Prvi cilj smo ostvarili, ali idemo dalje. Vrhunska smo momčad i protiv koga god da igramo našem će suparniku biti teško“.

Zadovoljno je remi protiv Belgije i plasman među 16 najboljih komentirao i Mateo Kovačić.

„Plan je bio napasti od prve minute i pokušati zabiti. Nismo u tome uspjeli i naravno da je Belgija u nastavku žestoko krenula prema naprijed. Posebno je bilo teško s Lukakuom koji je strašno opasan u šesnaestercu. Na kraju smo došli do željenog rezultata, ostvarili smo naš primarni cilj, a to je plasman u osminu finala. Novi suparnik? Ovo je svjetsko prvenstvo i nema lakih suparnika. Željeli smo biti prvi u skupini, završili smo drugi, ali dokazalo se i koliko je ova skupina bila teška. Maroko je sjajna momčad. No, ponavljam, najvažnije u svemu je naš prolaz“.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 12:49