StoryEditor
52. pick na draftu

Mladić iz Livna nova je hrvatska NBA nada

Piše desk  /  21.01.2024., 11:11h

Košarkaša porijeklom iz BiH Karla Matkovića New Orleans Pelicansi izabrali su kao 52. picka na NBA draftu. Matković je igrao za mlađe selekcije Bosne i Hercegovine, ali sada nastupa za reprezentaciju Hrvatske.

Kako pišu Sportske novosti, Matković će u narednim danima krenuti put SAD. Pregovori između New Orleansa koji imaju pravo na ovog igrača i Cedevite za koju sada nastupa intenzivirali su se u posljednjih nekoliko tjedana.

Košarkaš je jedan od najboljih igrača ABA lige ove sezone te je na prosjeku od 15,3 poena, 6,9 skokova i čak 2,9 blokada po utakmici.

Karlo je rođen u Livnu 30. ožujka 2001. godine, visok je 208 centimetara i težak 105 kilograma. Karijeru je počeo u Cedeviti, zatim nastupao za OKK Beograd, a na draftu se pojavio kao igrač beogradske Mege.

Karlo Matković je igrao za sve mlađe reprezentacije Bosne i Hercegovine, poslije čega je odlučio debitovati za Hrvatsku A reprezentaciju u porazu od Švedske krajem februara 2022. godine. Matković je ranije obrazložio svoju odluku.

“Po nacionalnosti sam Hrvat, moji su Hrvati. Moje košarkaško državljanstvo je bilo bosanskohercegovačko. Sad, ne mogu da kažem koliko je informacija točna, ali koliko se sjećam, kada sam dolazio u Cedevitu iz Bosne i Hercegovine, tamošnji Savez tražio je od hrvatskog da se potpiše da ću igrati za BiH u mlađim kategorijama. To se i dogodilo, bio sam u juniorskoj reprezentaciji BiH i dao sve od sebe. U ožujku punim 21. godinu, odlučio sam da želim daigrati za Hrvatsku. Bosni i Hercegovini želim sve najbolje, ne želim da ispadne da sam imao ili imam nešto protiv njih, to isključujem“, rekao je tada Matković za Mozzart Sport.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 01:49