StoryEditor
Mario Vušković

Mladi hrvatski reprezentativac suočen s teškim optužbama: Prijete mu i 4 godine zatvora

Piše desk  /  16.11.2022., 20:33h

Mario Vušković doživio je pravi rolerkoster u svojoj karijeru, od velikog talenta Hajduka pa do transfera u HSV-u, a naposlijetku je suočen s teškim optužbama.

Njemački mediji već danima pišu o slučaju dopinga, Vušković je zbog negativnog publiciteta udaljen iz prve momčadi njemačkog drugoligaša, dok se ostatak momčadi priprema u Kaliforniji gdje će provesti devet dana. 

- HSV je prvi dio sezone završio na mjestu koje vodi u Bundesligu, prvi put nakon 12 godina nije zabilježio financijski minus i u nedjelju je odletio u Kaliforniju, gdje će provesti devet dana. Dok suigrači spavaju u blizini Disneylanda, Mario Vušković nije siguran hoće li nastaviti karijeru. - javlja njemački medij Zeit. 

Isti izvor napominje da bi se Vušković mogao suočiti s teškim posljedicama, a prijeti mu i zatvor u trajanju čak četiri godine! Naveli su primjer poznatog boksača Felixa Sturma iz 2016. godine, kada je u boksačevu B uzorku pronađen i anabolički steroid, zbog čega je 2020. osuđen na tri godine zatvora zbog poreznih prekršaja, dopinga i tjelesnih ozljeda.

Nakon nemilog događaja, oglasio se i njemački savez (DFB) koji je odlučio suspendirati mladog reprezentativca Hrvatske.

Privremeno je suspendiran od strane drugoligaša Hamburger SV- a, kao dio zabrane, do odluke DFB sportskog suda o glavnom pitanju. Ova preliminarna blokada primjenjuje se odmah. Egzogeni eritropoetin (EPO) otkriven je u doping uzorku koji je igrač HSV-a uzeo 16. rujna 2022. godine. Riječ je o zabranjenoj takozvanoj 'nespecifičnoj tvari'. - objavljeno je na web stranicama DFB-a. 

Dnevnik.ba

02. veljača 2023 08:42