Mladi Hrvat ima magičnu ljevicu, pogledajte što je uradio duboko iz vlastite polovice terenaSCREENSHOT/SPORTKLUB -
StoryEditor
austrijska bundesliga

Mladi Hrvat ima magičnu ljevicu, pogledajte što je uradio duboko iz vlastite polovice terena

Piše desk  /  18.09.2022., 20:45h

Luka Sučić prije deset dana navršio je 20 godina, a na samom početku derbija devetog kola austrijske Bundeslige između njegovog Salzburga i bečkog Rapida pokazao je zašto ga već dugo prate Liverpool, Juventus, Newcastle, Lazio... Primio je loptu u 10. sekundi utakmice, duboko na polovici svoje momčadi.

Premda u teškoj poziciji i situaciji, uz aut-crtu na desnoj strani i okružen trojicom suparnika, Sučić ih se efektno i ekspresno oslobodio te ljevicom poslao sjajnu loptu u prostor za natrčalog Benjamina Šeška, kojeg je ovakvim proigravanjem gurnuo samog pred golmana. Također mladi (19) i odlični slovenski napadač nije propustio ovakvu priliku te je u 17. sekundi zabio za 1:0.

Sučić je rođen u Linzu, a prije 11 mjeseci debitirao je za Hrvatsku. Prošlu sezonu je za Salzburg odigrao tako da mu je na njenom početku vrijednost prema Transfermarktu bila 7.5, a na kraju čak 20 milijuna eura. Završio ju je s 11 golova i 5 asistencija u 44 nastupa.

Mladić kojeg uspoređuju s imenjakom Modrićem je prije godinu dana debitirao za U-21 reprezentaciju Hrvatske, ali je nakon čak pet golova i tri asistencije u prvih sedam nastupa za Bišćanovu selekciju prekomandiran u Dalićevu. 

KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE SUČIĆ NAMJESTIO GOL U AUSTRIJSKOM DERBIJU

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 12:48