StoryEditor
1. hnl

Mislav Karoglan novi je trener Hajduka

Piše desk  /  24.10.2023., 08:38h

Mislav Karoglan je nasljedio Ivana Leku na klupi Hajduka. Karoglan je već trenirao Bijele, a sada je Hajduk odlučio vratiti ga.

Bijeli su dali otkaz Ivanu Leki nakon četiri poraza u prvenstvu i napadačkoj igri.

Hajduk se nakon svega oglasio na službenoj stranici.

‘‘Mislav Karoglan potvrđen je za novog glavnog trenera prve momčadi HNK Hajduk. Gospodin Karoglan se na klupu Bijelih vraća nakon 10 mjeseci kada je zbog privatnih razloga morao otići s mjesta glavnog trenera. Bijele je kao u prošloj sezoni vodio u ukupno 12 službenih utakmica u kojima je upisao osam pobjeda uz četiri neriješena ishoda.

Trener Karoglan ima iskustvo rada u Klubu u kojemu je bio trener kadeta u Akademiji HNK Hajduk ‘‘Luka Kaliterna‘‘, dok je kao pomoćni trener sudjelovao u radu dva stručna stožera prve momčadi (pod vodstvom Jensa Gustafssona i Valdasa Dambrauskasa). Tijekom seniorske nogometne karijere igrao je u Kamen Ingradu, Posušju, Zrinjskom iz Mostara, Rijeci, Širokom Brijegu, Croatiji Zmijavci, Imotskom te Kamenu iz Ivanbegovine. Nogometni put ga je vodio i u izraelski Hapoel Nazareth, slovačku Žilinu te singapurski Warriors FC.

Treneski angažman započeo je u Croatiji Zmijavci s kojima je osvojio ligu, a ujedno je dobio nagradu za najboljeg trenera Dalmacije. Početkom 2019. preuzima Zadar odakle u ljeto 2020. dolazi na već spomenuto mjesto trenera kadeta u Hajdukovoj Akademiji. Samostalno je vodio Istru 1961 na početku aktualne natjecateljske sezone.

O njegovim pomoćnicima će javnost biti obaviještena sukladno njihovom imenovanju‘‘, objavio je Hajduk.

Dnevnik.ba

21. srpanj 2024 21:21