StoryEditor
slavlje u ligi prvaka

Mirror originalnim naslovom usporedio pobjedu Dinama s Mućkama

Piše desk  /  07.09.2022., 18:23h

Dinamo je u prvom kolu grupne faze Lige prvaka šokirao Europu i pobijedio Chelsea 1:0 na rasprodanom Maksimiru. Britanski mediji dočekali su, kao i obično, poraz svog kluba s velikim kritikama, a Daily Mirror je pobjedu Dinama usporedio sa serijom Mućke.

U originalu se ta serija zove Only Fools and Horses, a njihov naslov članka o utakmici je "Fools and Oršić", prenosi Index.

Čačić i Petković dobili sjajne ocjene Britanaca

"Pred utakmicu koju je nazvao najvećom u karijeri, Dinamov trener Ante Čačić je komentirajući nepremostiv financijski jaz između suparnika na Maksimiru, inzistirao na tome da novac ne igra. Na terenu se pokazalo da je u pravu. Čačićev Dinamo je u noći koja je postala slavna i povijesna za Dinamo, a mora za Thomasa Tuchela, osudio Chelsea na poraz", piše Mirror i dodaje:

"Dinamo se junački branio i vješto napadao, dok je Chelsea izgledao razbijeno bez obzira na to što je ovog ljeta na pojačanja potrošio gotovo 300 milijuna funti. Za razliku od hrabrog i opasnog Dinama, Chelsea je bio propustan u obrani, bezidejan u sredini i jalov u napadu." Engleski list najveće zasluge za sjajnu igru Dinama daje njegovom treneru.

Čačić je dobio ocjenu 9. Samo je Bruno Petković od svih aktera dobio isto toliko. Kod Dinama su po 8.5 dobili Mišić, Oršić i Livaković. Kod Chelseaja je Tuchel dobio gotovo upola manje od suparnika, samo 5. Najbolje ocijenjeni igrači gostiju su Kepa, Kovačić i Aubameyang s po 6.5. 

Dnevnik.ba

22. lipanj 2024 19:20