StoryEditor
novakovi fanovi oduševljeni

Ministar koji je deportirao Đokovića iz Australije nije više na funkciji, pojedini mediji preformulirali vijest pa likuju

Piše desk  /  16.06.2022., 10:17h

Alex Hawke, ministar za imigracije u vladi Australije i čovjek koji je, uz bivšeg premijera ove zemlje Scotta Morrisona, najzaslužniji za deportaciju Novaka Đokovića, nije više na toj poziciji, što je izazvalo val oduševljenja među fanovima najboljeg svjetskog tenisača

Hawke je mjesto na kojem je bio dvije godine napustio krajem svibnja, dok ga je zamijenio Andrew Jaymes, a brojni ljubitelji “bijelog sporta“ su ovakav rasplet okarakterizirali kao “karmu koja uzvraća udarac“, piše N1.

Podsjećamo, Hawke je u siječnju donio odluku da Đoković bude deportiran iz Australije unatoč tome što je prvobitno sud donio presudu u korist Đokovića. Tada je Hawke iskoristio diskrecijsko pravo kako bi Đokovića prvo vratio u pritvor, a potom ga udaljio iz zemlje, zbog čega Novak nije imao priliku nadmetati se na Australian openu.

Ta odluka je izazvala izuzetno burne reakcije širom teniskog svijeta pa je njegov odlazak s funkcije poslužio kao razlog za slavlje među navijačima donedavno prvog reketa svijeta.

Pojedini, napose srpski mediji prenijeli su to kao otkaz ministru, no on je otišao s funkcije zajedno s čitavom prethodnom vladom zbog gubitka izbora.

Alexander George Hawke, kako glasi puno ime australskog ministra, postao je član tamošnjeg parlamenta 24. studenog 2007., kao član Liberalne stranke , u kojoj je od 1995. godine. Te 2007., kad je postao parlamentarac, počinje i njegov politički uspon.

Nakon iskustva stečenog u parlamentu, Hawke je postepeno napredovao i dobivao sve važnije funkcije u državi. Bio je pomoćnik ministra za imigraciju između 19. srpnja 2016. i 20. prosinca 2017. godine.

U svibnju 2019. imenovan je za ministra za međunarodni razvoj i pomoćnika ministra obrane, da bi godinu dana kasnije, u prosincu 2020. ,postao ministar za imigraciju, državljanstvo, migrantske usluge i multikulturalna pitanja.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 14:15