StoryEditor
sp u kataru

Minimalna pobjeda Švicarske: Afrikancima presudio rođeni Kamerunac

Piše hina  /  24.11.2022., 13:29h

U susretu 1. kola skupine G na Svjetskom nogometnom prvenstvu Švicarska je na stadionu Al Janoub svladala Kamerun sa 1-0 (0-0).

Strijelac jedinog gola bio je Breel Embolo (48).

Iako su Švicarci imali više loptu u nogama, iz otvorene igre u prvom poluvremenu prijetili su isključivo Kamerunci. Prvu priliku Kamerun je imao u 10. minuti kada je Mbeumo prošao po lijevoj strani i zatim pucao iskosa prema vratima, Sommer je uspio odbiti, na odbijanac je natrčao Toko-Ekambi, ali njegov je udarac bio vrlo neprecizan.

Novi pokušaj Kameruna dogodio se u 30. minuti, ponovno je prijetio Toko-Ekambi, no Sommer je ukrotio njegov pokušaj. Samo četiri minute potom Hongla je ubacio s desne strane u peterac prema Toko-Ekambiju, ali Widmer je u posljednji trenutak izbio loptu ispred suparničkog napadača.

Švicarska je u samoj završnici prvog dijela dva puta zaprijetla nakon udaraca iz kuta, ali ni Elvedi u 40. niti Akanji u sudačkoj nadoknadi nisu bili precizni u svojim pokušajima glavom.

Ipak, to kao da je bila naznaka pogotka koji je stigao na samom početku drugog dijela. Freuler je u 48. minuti proigrao Shaqirija na desnom krilu, uslijedio je preizemni ubačaj na sedam metara gdje je nečuvao ostao Embolo i zatresao mrežu zemlje iz koje vuče porijeklo.

Blizu poravnanju Kamerun je stigao u 57. minuti kada je Choupo-Moting prošao po lijevoj desnoj strani, ali je ipak na kraju stigao preblizu Sommeru koji je bez problema pokrio svoj bliži kut i obranio udarac kamerunskog napadača.

Veliku priliku za povećanje prednosti Švicarska je imala u 66. minuti kada je Widmer odlično probio desni bok i poslao loptu na udarac Vargasu, no tada se vrhunskom obranom istaknuo Onana.

Iako je imao negativan rezultat, Kamerun u završnici dvoboja nikako nije uspijevao preseliti igru na švicarsku polovicu, a Švicarska je u petoj minuti nadokande imala "zicer" za povećanje vodstva. Seferović je ušao u kazneni prostor, oslobodio se čuvara, no njegov je udarac ipak završio u boku Castelletta.

Svoj prvi susret u ovoj skupini od 20 sati igrat će Brazil i Srbija.

Dnevnik.ba

12. travanj 2024 04:29