StoryEditor
europska liga

Minimalan poraz Zrinjskog u Linzu

Piše fena  /  24.08.2023., 23:07h

U prvom susret playoff runde Uefine Europske lige austrijski LASK je u Linzu svladao Zrinjski rezultatom 2:1.

Loše je Zrinjski otvorio utakmicu i već nakon 12 minuta bh. prvak je bio dva gola u minusu.

Robert Žulj je u 4. minuti šutirao s ruba kaznenog prostora i pogodio za 1:0. Osam minuta kasnije u sličnoj situaciji Žulj je ponovno šutirao, ovoga puta s dvadesetak metara, i uduplao prednost LASK-a.

Do sredine prvog poluvremena Plemići su uspjeli povezati svoje redove, a u 38. minuti centimetri su ih dijelili od pogotka. Nakon brze akcije lopta je došla do Marija Ćuže, koji je s jedanaest metara pogodio vratnicu domaćeg gola.

Stajao je Zrinjski dobro na terenu u drugom poluvremenu. Zaigrali su Mostaraci ofenzivnije nakon ulaska u igru Tomislava Kiša i Franka Sabljića, a do gola su stigli nakon prekida u 71. minuti.

Tomislav Kiš ubacio je loptu pred gol LASK-a, domaća obrana zaboravila je na Nemanju Bilbiju, a napadač Zrinjskog iz voleja je pogodio za 2:1.

Jedinu pravu priliku u drugom poluvremenu LASK je imao u sudačkoj nadoknadi kada dvostruki strijelac Žulj, u situaciji jedan na jedan, nije uspio svladati vratara Zrinjskog Marka Marića, pa je utakmica završila rezultatom 2:1.

Osim uvodnih dvadesetak minuta Zrinjski je odigrao odličnu utakmicu. Plemići su bili ravnopravni, u pojedinim fazama utakmice čak i bolji protivnik, i s pravom se mogu nadati da će na svom terenu za sedam dana uspjeti nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice.

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 11:01