StoryEditor
izbornik bih

Milošević: "Vjerujem u uspjeh i plasman na Euro"

Piše fena  /  06.02.2024., 13:18h

Nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u ožujku očekuje baraž za odlazak na Europsko prvenstvo koje će ovog ljeta biti održano u Njemačkoj. Posljednje mečeve bh. tim je odigrao u studenom, a izbornik Savo Milošević period do baraža koristi da reprezentativce upozna s planom rada pred meč s Ukrajinom koji je na programu 21. ožujka u Zenici.

- U kontaktu sam s igračima, a u narednom periodu planiram putovanje u Njemačku i Tursku gdje igra dosta naših reprezentativaca. Tamo ću pogledati njihove utakmice i iskoristiti priliku da razgovaramo uživo. Uglavnom, svima smo predočili što u taktičkom smislu planiramo da radimo i vjerujem da ćemo spremno dočekati baraž - rekao je Milošević za portal Nogometnog saveza BiH.

- Zadovoljni smo trenutnom formom igrača, koji većinom igraju veoma dobro za svoje klubove. Međutim, sve je to relativno i najbitnije nam je da svi budu zdravi do baraža i da ih sve imamo na okupu u predstojećoj, veoma važnoj reprezentativnoj akciji - dodao je.

Na pitanje o eventualnim novim imenima u "A" timu selektor je rekao da tu može biti samo neko ime iz mlade reprezentacije ako bude trebalo popuniti neke praznine.

- Oni su budućnost ove reprezentacije i na njih računamo. Na proteklim okupljanjima smo provjerili nekolicinu novih igrača i imamo jasnu sliku što od koga možemo da očekujemo - rekao je Milošević.

Ističe da će i Anel Ahmedhodžić biti na raspolaganju u baražu.

- Kao što sam ranije rekao, priča oko njega je završena. Bitno je da bude zdrav u ožujku i na njega računamo u baražu - kazao je izbornik, koji smatra da bh. tim može ostvariti plasman na veliko natjecanje.

- Neće biti lako u baražu, pogotovo što nam je prvi protivnik veoma kvalitetna Ukrajina. Dobro je što igramo na domaćem terenu, nadam se dvije utakmice. Ovakav tip baraža je kompliciran i na jednu utakmicu sve je moguće. Vjerujem da možemo ostvariti uspjeh i plasirati se na Europsko prvenstvo. Sve smo podredili tome - zaključio je izbornik nogometne reprezentacije BiH Savo Milošević.

Komentirao je i prijateljski meč s Engleskom koji će biti odigran u lipnju.

- Dobra stvar za našu reprezentaciju je što je dogovoren meč s tako jakim i atraktivnim protivnikom kao što je Engleska. Takve utakmice ti uvijek pokažu gdje si u odnosu na najveće timove i predstavljaće veliko iskustvo, pogotovo za mlađe igrače. Međutim, taj meč je daleko i naša razmišljanja su sada usmjerena isključivo na ono što nas čeka u baražu - rekao je Milošević.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će saznati imena protivnika i u UEFA A Ligi nacija 8. veljače u 18 sati kad je zakazan žrijeb u Parizu.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 10:24