StoryEditor
predsjednikov sin

Milanovićev sin izabran za najboljeg mladog kadeta hrvača u 2021. godini

Piše desk  /  29.01.2022., 23:08h
Na prijedlog trenera Hrvatskih hrvačkih reprezentacija, Stručno trenerska komisija Hrvatskog hrvačkog saveza odabrala najbolje hrvačice i hrvače Hrvatskog hrvačkog saveza u 2021. godini.

U kategoriji žena to su Veronika Vilk (3. mjesto EP – U15) u mlađim i Iva Gerić (3. mjesto EP – juniorke) u starijim kategorijama. S druge strane najbolji mladi kadet je Marko Milanović, sin predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Inače, ide priča da je Marko u svojim sportskim začecima trenirao džudo, a onda je 2016. na malim ekranima vidio olimpijski nastup Bože Starčevića i odlučio promijeniti sport. U kojem će klubu trenirati, mami Milanović preporučio je prof. dr. sc. Mario Baić, nositelj katedre za hrvanje na KIF-u. Izbor je pao na Metalac i njihovu "Tvornicu šampiona" na Velesajmu, odnosno na braću Starčević jer im je profesor Baić obojici svojedobno bio trener, piše Večernji list.

"Dok je bio klinac, ja sam radio s Markom, a sada je njegov trener Mario Mihalj, a povremeno s njim radi i brat Božo, koji mi bez lakiranja govori da je mali stvarno potencijal. U svemu tome sviđa mi se stav njegova oca koji drži da je hrvanje “pravi proleterski sport u kojem nema novca ni interesa” i da je takav sport uvijek dobro trenirati s odgojne strane", kazao je ZA DNEVNIK Nikola Starčević i pridodao jednu anegdotu:

"Vodio sam Marka na jednom natjecanju za mlađe dječake i, kada sam primijetio da mu je natečen zglob šake, pitao sam ga je li to nešto napuklo, a on mi reče da nije jer da može micati ruku. Nakon dva sata nazvala me njegova mama te mi kazala da su mu napuknule obje kosti podlaktice. Dakle, on je odradio borbu sa slomljenom rukom".

Inače, na nedavnom međunarodnom trening-kampu u Poreču dvostruki svjetski i trostruki europski prvak Žan Belenjuk slikao se s Markom. Objavio je to na svom Instagramu uz poruku svom predsjedniku Zelenskiju da je to sin hrvatskog predsjednika i da on na hrvačkoj strunjači radi na međunarodnoj suradnji. Belenjuk je inače prvi tamnoputi član ukrajinskog Parlamenta koji je to postao upravo na želju ukrajinskog predsjednika.

Dnevnik.ba

18. svibanj 2024 14:48