StoryEditor
liga prvaka

Milan uvjeren u pobjedu: "Mi smo babaroga za Dinamo"

Piše desk  /  24.10.2022., 18:59h

Dinamo u utorak od 21 sat igra utakmicu sezone, a potencijalno i generacije. U petom kolu grupne faze Lige prvaka dočekuje talijanskog prvaka Milan i vrlo vjerojatno mu samo pobjeda igra za nastavak europske sezone, iako postoje još neki scenariji u kojima može prezimiti čak i ako ne pobijedi protiv Rossonera.

Milan je na svojoj službenoj stranici posvetio nekoliko tekstova utakmici protiv Dinama. Najveći od njih posvećen je zanimljivim činjenicama o sutrašnjem dvoboju. Rossoneri su izdvojili pet informacija, a jedna posebno svjedoči o njihovim uspjesima protiv Plavih.

Milan: Mi smo za Dinamo babaroga

"AC Milan je pobijedio u svih pet svojih prethodnih susreta sa zagrebačkim Dinamom u Europi, uključujući i kvalifikacijske utakmice. Rossoneri predstavljaju babarogu za Hrvate, koji ni protiv jedne druge europske ekipe nisu doživjeli toliko poraza. Dinamo je momčad protiv koje je AC Milan odigrao najviše utakmica u Europi a da je pritom pobijedio u svakoj", piše na stranici Milana.

"Rossoneri će treći put u svojoj povijesti izaći na travnjak stadiona Maksimir u Zagrebu. Milan je tamo do sada upisao dvije pobjede, prvo 3:1 u Kupu pobjednika kupova 1973., a zatim 3:0 uzvratnu pobjedu u kvalifikacijama za Ligu prvaka 2000.

Međutim, Milan će imati težak posao sutra: Dinamo je izgubio samo jednu od zadnjih pet domaćih utakmica u Ligi prvaka (protiv Manchester Cityja 2019.)", stoji u nastavku teksta. Zanimljivo, Dinamo je pet puta izgubio i od Ajaxa, a idući na listi je još jedan suparnik iz ove skupine. Dinamo je u povijesti izgubio četiri utakmice od Red Bull Salzburga.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
19. travanj 2024 12:04