StoryEditor
serie a

Milan preokretom protiv Tudorove Verone došao na korak od titule, Rebiću pola sata

Piše desk  /  09.05.2022., 07:08h
Milan je u 36. kolu talijanskog prvenstva rezultatom 3:1 slavio na gostovanju kod Verone, na čijoj je klupi trener Igor Tudor. Time je dva kola prije kraja milanska momčad stigla na 80 bodova, dva više od gradskog rivala Intera. Napoli je treći sa 73 boda, a Juventus četvrti sa 69.

Neočekivani junak Milana bio je Sandro Tonali. Verona je povela u 38. minuti golom Davidea Faraonija. Tonali, veznjak Milana koji je do današnje utakmice u cijeloj sezoni zabio tri gola, izjednačio je pred odlazak na odmor na asistenciju Rafaela Leaa. Isti je tandem već pet minuta nakon početka drugog dijela bio zaslužan za potpuni preokret. Konačni rezultat postavio je Alessandro Florenzi u 86. minuti. Njemu je to bio drugi u sezoni.

Ante Rebić ušao je u igru za Milan u 63. minuti umjesto Oliviera Girouda. Boško Šutalo ostao je na klupi Verone. Do kraja sezone moguće je osvojiti šest bodova. Milan će u posljednja dva kola igrati protiv Atalante i Sassuola. Inter, koji lovi dva boda zaostatka te se nada kiksu Milana, odmjerit će snage s Cagliarijem i Sampdorijom.

Inače, Milan je osvojio 80 bodova prvi put nakon sezone 2011./2012., kada je isto ostvario nakon potpune sezone, odnosno 38 kola. Pobijedi li u oba susreta do kraja sezone, imat će 86.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:16