StoryEditor
transferi

Milan odradio veliki posao: Najveći talent belgijskog nogometa prelazi u redove talijanskog prvaka

Piše desk  /  27.07.2022., 17:22h

Velika transfer-saga na veliko oduševljenje navijača Milana okončana je na pozitivan način po nove prvake Italije. Charles de Ketelaere u petak postaje novi Rossoner.

De Ketelaere (21) najveći je talent belgijskog nogometa. Najboljeg igrača Club Bruggea već porede s Kevinom de Bruyneom, a Milan je nakon višetjednih pregovora konačno uspio dogovoriti transfer.

Direktori Milana i ljudi zaduženi za transfere Paolo Maldini i Ricky Massara putovali su više puta u Belgiju kako bi dogovorili uvjete suradnje s Club Bruggeom, a do dogovora je došlo danas, u rundi pregovora koju je teško izbrojati.

Najugledniji talijanski novinari prenijeli su da je Milan konačno odlučio pristati na ponudu koju Brugge traži. Cijena je 32 milijuna eura, plus tri miliona kroz bonuse.

Belgijski klub je tražio fiksnih 35 milijuna do jučer, ali je Maldini uspio uvjeriti da tri milijuna budu isplaćena kroz bonuse.

Prema navodima talijanskih medija, sve bi trebalo biti zaključeno do petka i čak će De Ketelaere u petak biti na raspolaganju treneru Milana Stefanu Pioliju.

Sjajni Belgijanac već je standardni član reprezentacije. Igra na poziciji ofenzivnog veznog nogometaša i playmakera, a može se koristiti i na desnom krilu. Upravo te dvije pozicije su najdeficitarnije u redovima sedmostrukog prvaka Europe.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 08:36