StoryEditor
serie a

Milan minimalnom pobjedom povećao prednost nad Interom

Piše hina  /  12.03.2022., 23:08h
Nogometaši Milana povećali su svoju prednost na čelu ljestvice talijanskog prvenstva minimalnom 1-0 (1-0) domaćom pobjedom protiv Empolija.

Gol vrijedan tri boda postigao je Kaluku u 19. minuti kada je udarcem sa 20-ak metara pogodio sam donji desni kut suparničkog gola.

Hrvatski napadač Ante Rebić igrao je od 83. minute za Milan koji sada ima 63 boda, pet više uz dvije utakmice više od drugog Intera, a šest više uz utakmicu više od trećeg Napolija. Empoli je 13. sa 32 boda.

Ranije u nedjelju je Juventus kao gost u Đenovi svladao Sampdoriju sa 3-1 (2-0) te je sve bliže samom vrhu ljestvice. Ka četvrtoj uzastopnoj pobjedi u Serie A Juventus je pogurnuo domaći stoper Yoshida autogolom u 23. minuti, a samo 11 minuta potom Morata je s bijele točke povisio na 2-0 nakon prekršaja Coleya na Keanu. U nastavku je domaći sastav mogao i do poravnanja, no Szczesny je u 74. minuti obranio kazneni udarac Candreve pa je sretni pogodak Sabirija iz slobodnog udarca u 84. minuti bio tek za smanjenje na 2-1, da bi pokušaj Morate glavom u 88. minuti vratar Sampdorije Falcone sam nogoama ugurao u vlastitu mrežu za konačnih 3-1.

Četvrti Juventus sada ima 56 bodova, dok je Sampdoria 16. na sa 26 bodova.

Hrvatski stoper Martin Erlić bio je strijelac prvog pogotka u 2-0 (0-0) domaćoj pobjedi Spezije protiv Cagliarija. Erlić je u 55. minuti odlično pratio udarac iz kuta Verdea te nogom s manje od dva metra gurnuo loptu preko linije za važno vodstvo protiv izravnog konkurenta za ostanak. Erliću, koji je odigrao čitav susret, ovo je drugi ovosezonski pogodak u Serie A. Konačnih 2-0 postavio je Manaj u 74. minuti. Još u prvom poluvremenu, u 36. minuti Verde nije iskoristio kazneni udarac za Speziju.

Spezia je pobjedom protiv Cagliarija prekinula niz od četiri poraza zaredom te je sada 15. na ljestvici sa 29 bodova, četiri više od 17. Cagliarija, a sedam više uz dvije utakmice više od 18. Venezije koja se nalazi u zoni ispadanja.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
19. travanj 2024 12:35