StoryEditor
neostvarivo

Messi tražio nemoguće: Španjolci objavili što je Argentinac zahtijevao od Barce prije odluke o rastanku

Piše desk  /  21.09.2022., 11:41h

Lionel Messi napustio je Barcelonu kao slobodan nogometaš i potpisao za PSG prošlog ljeta.

Prije godinu dana Lionel Messi šokirao je nogometni svijet odlaskom iz Barcelone. Otišao je kao slobodan igrač potpisavši superbogati ugovor s PSG-om, a na oproštajnoj konferenciji za medije nije mogao zadržati emocije.

Argentinski se čarobnjak rasplakao, tvrdeći kako je dao sve od sebe da ostane u Kataloniji, ali čini se da je tražio previše. Senzacionalno je odjeknulo otkriće španjolskog El Munda, koji je objavio povjerljive dokumente i prepisku između Messijeva oca Jorgea i Barcelone.

Objavili su tako sve Messijeve zahtjeve za ostankom u Barceloni, u kojoj je proveo gotovo cijelu nogometnu karijeru. Tražili su novi trogodišnji ugovor s brojnim dodacima.

Plaća mu je trebala ostati ista, čak 74,9 milijuna eura godišnje, ali uz brojne bonuse. Tražio je tako 10 milijuna eura za potpis ugovora, ali i pisano obećanje da će mu biti isplaćen sav novac kojeg bi se odrekao u korist kluba tijekom kriznog razdoblja.

Osim toga, tražio je da mu se omogući odlazak iz kluba kad god to poželi, uz mizernu odštetu od 10 tisuća eura, što pak znači da prvotna odštetna klauzula od 700 milijuna eura prestaje vrijediti.

No tu nije bio kraj njegovim zahtjevima. Tražio je privatni boks na Camp Nouu za svoju obitelj, ali i za svog velikog prijatelja i bivšeg suigrača Luisa Suareza. Nadalje, tražio je i avion za cijelu obitelj za put u Argentinu tijekom praznika, prenosi gol.hr.

Naposljetku su pregovori propali, Barcelona nije mogla udovoljiti Messijevim zahtjevima, a navodno je njegov otac Jorge u prepisci s odvjetnikom kratko poručio: "Neka im mačevi vise nad glavom."

Messi je u dresu španjolskog kluba odigrao ukupno 778 utakmica upisavši 672 pogotka.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 20:41