StoryEditor
uzeo sedmu zlatnu loptu

Messi oduševio: Lewa, ti si ovu nagradu zaslužio

Piše Desk  /  30.11.2021., 10:24h
Čast mi je bila natjecati se s Lewandowskim. Svi znaju i svi se slažemo da je nagradu trebao dobiti prošle godine. Mislim da je imao sjajnu godinu te iz godine u godinu napreduje, nahvalio je Messi Poljaka.

U izboru France Footballa, nagrada za najveće individualno priznanje u svijetu nogometa po sedmi je put pripala argentinskom čarobnjaku Lionelu Messiju koji je prošle sezone s reprezentacijom Argentine osvojio Copa Americu te bio najbolji strijelac La Lige sa zabijenih 30 golova, prenose 24sata.hr.

- Nevjerojatno je ponovno biti ovdje. Prije dvije godine sam mislio da je to posljednji put. Ključno je bilo osvojiti Copa America. Imao sam dugu karijeru i ne znam je li to najbolja godina u mom životu, ali je posebna zbog naslova s Argentinom nakon teških vremena i kritika -  rekao je Messi u pariškom Theatre du Chatelet. 

Argentinac je na svečanoj ceremoniji održao govor u kojem je i odao priznanje drugoplasiranom napadaču Bayern Münchena. 

- Želio bih spomenuti Roberta Lewandowskog. Čast mi je bila natjecati se s tobom. Svi znaju i svi se slažemo da si nagradu trebao dobiti prošle godine. Mislim da si imao sjajnu godinu te iz godine u godinu napreduješ. Izvrstan si napadač - nahvalio je Messi Poljaka. 

Bayernov Robert Lewandowski 2020. godine bio je favorit za nagradu francuskog časopisa prema kladionicama ispred Barcelonina Lionela Messija, Cityjeva Kevina De Bruynea, Juventusova Cristiana Ronalda i Liverpoolova igrača Sadija Manéa.

- Ove godine je nagrađen za najboljeg strijelca. Naravno da, zahvaljujući onome što pokazuje na terenu, može za to biti nagrađen i iduće godine. Pored toga, igra za veliki klub - kazao je Messi. 

Naime, zbog pandemije korona virusa i izvanrednih okolnosti koje su nastupile u ožujku i zbog kojih su gotovo sve lige stale na tri mjeseca, dodjela Zlatne lopte otkazana je 2020. godine prvi put u povijesti od početka 1956. godine.

Sedmerostruki osvajač Zlatne lopte u Parizu je za kraj rekao: 

- Ne znam koliko ću godina još igrati. Nadam se da će ih biti još dosta jer se odlično zabavljam - zaključio je. 

Nakon dodjele nagrade, poljski reprezentativac oglasio se na društvenim mrežama i čestitao Lionelu Messiju. 

"Prvo želim čestitati Lionelu Messiju na osvajanju Zlatne lopte. Želim se zahvaliti svakom novinaru koji je glasao za mene i smatrao da sam napravio nešto važno u 2021. godini. Osvojio sam nagradu za najboljeg napadača godine, ali nijedan igrač ne može osvojiti neku individualnu nagradu bez pomoći jake momčadi i vjernih navijača" napisao je Lewandowski i dodao:

"Zahvaljujem se Bayernu koji mi je dao mogućnost da uspijem i ispunim svoje snove. Također, hvala suigračima iz Bayerna i reprezentacije Poljske, ali i navijačima koji me podržavaju svakog dana i to mi zaista mnogo znači. I ono najvažnije, veliko hvala mojoj obitelji, hvala majko, hvala Anna - vi ste ljubavi mog života i moji najbolji prijatelji. Hvala mojoj sestri Mileni i svim prijateljima i ljudima oko mene koji mi svakodnevno daju podršku. Vi ste temelj mojih uspjeha".

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 07:26