StoryEditor
transferi

Messi odlazi iz PSG-a kao slobodan igrač

Piše desk  /  03.05.2023., 10:25h

PSG neće produžiti ugovor Lionelu Messiju i argentinska zvijezda na kraju sezone može napustiti klub kao slobodan igrač. Tvrdi to L‘Equipe zaključujući priču o drami koja je nastala nakon što je Messi bez dozvole kluba otputovao iz Francuske u Saudijsku Arabiju na izvršenje ugovorne obveze o promoviranju te zemlje, zbog čega ga je klub suspendirao.

Messi je promotor Saudijske Arabije, za to prima golem novac i u tu je zemlju otputovao samo nekoliko sati nakon iznenađujućeg poraza od Lorienta u prošlom kolu. Navodno je očekivao uobičajena dva dana odmora nakon susreta u nedjelju, no u klubu su odlučili u ponedjeljak održati trening na kojem njega nije bilo. PSG je zbog toga suspendirao Messija na dva tjedna bez utakmica i bez treninga, ali i bez plaće za taj period.

Još samo tri utakmice

PSG pet utakmica prije kraja prvenstva ima pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Marseille. Po ocjenama statističara Messi je ne samo najbolji igrač momčadi već i najbolji igrač Ligue 1.

Argentinac je po dolasku u PSG 2021. godine potpisao ugovor na dvije godine uz opciju produženja za dodatnu sezonu. Ona se neće aktivirati. Pred Messijem su nakon suspenzije još samo tri utakmice za Paris Saint-Germain, a onda odluka o nastavku karijere. Sve češće i sve glasnije spominje se njegov povratak u Barcelonu.

Dnevnik.ba

24. svibanj 2024 08:01