StoryEditor
šeici ne štede

Messi dobiva ugovor koji ne može odbiti

Piše desk  /  10.01.2023., 09:22h

Lionel Messi želio se koncentrirati na Svjetsko prvenstvo u Kataru i sve priče o nastavku karijere odgodio je za dane poslije tog turnira. S Argentinom je ondje osvojio naslov svjetskog prvaka i trenutak kad će donijeti odluku o ostanku ili odlasku iz Paris Saint-Germaina sve je bliže. Marca navodi da će mu pariški klub to olakšati nudeći mu ugovor "koji se ne može odbiti".

Parižani žele produžiti ugovor svojoj zvijezdi, na dodatnu godinu sigurno, a možda i na dvije. Ono što još nije dogovoreno jest iznos plaće koju bi Messi u tom razdoblju trebao primiti, no "u Parizu tvrde da je u pitanju novac koji je doslovno nemoguće odbiti", navodi Marca. Stoga će njegov otac i agent Jorge Messi u nadolazećim tjednima na pregovore.

Povećanje plaće

Piše se da je Messi zadovoljan životom u Parizu, kao i svojom situacijom u klubu od kojeg mu nakon davanja godišnje ostaje oko 30 milijuna eura plaće. Ona će s novim ugovorom rasti. PSG želi da se Messi umirovi noseći njegov dres i spreman je i može to platiti. Messijeva prva godina u PSG-u donijela je klubu oko 700 milijuna eura.

Argentinska zvijezda je za PSG odigrala zasad 53 utakmice. Zabio je 23 i asistirao za 29 golova. Ugovor ima do kraja sezone.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 02:36