StoryEditor
francuski nogometaš

Mendy oslobođen od šest optužbi za silovanje, zvijezda Reala mu pružila podršku: "Dokad će nas više optuživati"

Piše desk  /  16.07.2023., 11:41h

Kraljevski sud u Londonu oslobodio je u petak Benjamina Mendyja (28) od optužbi za šest silovanja i jedan pokušaj silovanja koji su se navodno dogodili u listopadu 2018. i 2020. godine u njegovoj četiri milijuna funti vrijednoj vili u okolici Manchestera.

Mendy, kojemu je 1. srpnja istekao ugovor s Manchester Cityjem, zaplakao je nakon što je pročitana odluka porote te je iz zgrade suda izašao kao slobodan čovjek. Poruku podrške poslala mu je Realova zvijezda Vinicius Junior.

"Žao mi je zbog svega što si prošao, Benjamine Mendy. Izgubio si dvije godine karijere. Ali to je najmanji problem u ovoj situaciji. Što je sa psihološkom štetom? Sigurno je da ti život više neće biti isti. Kultura uništavanja reputacija je uzela još jednu žrtvu. Dokad će nas se optuživati i osuđivati bez da imamo pravo na osnovnu obranu?" napisao je Vinicius pa nastavio:

"Lažne vijesti kreiraju se i šire bez ikakvih provjera (što sam i ja osjetio) i situacija se onda samo pogorša. Biti odgovoran trebao bi biti minimum za svakog profesionalca, ali ozbiljan posao je danas postao iznimka. Nema prepreka za prikupljanje što više klikova i reakcija. Moje pitanje je što će se napraviti da se ispravi ova šteta?"

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 16:12