U Mostaru je održana promocija knjige Muhamed Mujić- Mostarska zlatna kopačka autora Darija MehmedovićaFOTO: NIKOLINA TURIć/DNEVNIK.BA -
StoryEditor
Promocija knjige

Mehmedović: Muhamed je u svih 40. godina intenzivnog rada ostavio nemjerljiv trag

Piše Nikolina Turić  /  16.05.2022., 22:11h

U Mostaru je održana promocija knjige Muhamed Mujić- Mostarska zlatna kopačka autora Darija Mehmedovića.

U hotelu Bristol u Mostaru održana je promocija knjige Muhamed Mujić- Mostarska zlatna kopačka, autor knjige je Dario Mehmedović. Samom promocijom proslavlja se stoti rođendan nogometnog kluba Velež. 

Darijo Mehmedović ističe kako je ideja i sam proces pisanja knjige trajao oko godinu dana, nakon što je dobio odobrenje od obitelji Mujić. 

„Obitelj Mujić ima bogatu privatnu arhivu o Muhamedu, i knjiga sadrži bezbroj podataka za koje šira javnost u Mostaru i Bosni i Hercegovini još ne zna. Ljudi u Mostaru znaju neke anegdote vezane za Muhameda Mujića, međutim dosta toga novog će saznati u knjizi“, kazao je Mehmedović. 

Mehmedović ističe kako je Mujić obilježio nogometni klub Velež, koji ujedno proslavlja i svoj stoti rođendan. 

„Čovjek koji je 50- tih i 60- tih godina igrao u reprezentaciji Jugoslavije. Bio je kapetan te reprezentacije iako nije bio član velike četvorke mislim da to dovoljno govori o kakvoj veličini se radi i naprosto moj neki intimni razlog zašto sam napisao knjigu o njemu zato što šira javnost ne zna tko je bio Muhamed Mujić“, rekao je Mehmedović. 

Mehmedović dodaje kako je Mujanović bio samozatajan, te s njim nikad nije uspio uraditi intervju poslije utakmice. 

„Muhamed je u svih 40. godina intenzivnog rada ostavio nemjerljiv trag“, kazao je Mehmedović.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 12:45