StoryEditor
bivši izbornik zmajeva

Mehmed Baždarević: Hrvatska i Srbija nisu ni svjesne koliko su snažne

Piše FENA  /  17.11.2022., 14:27h

Legendarni nogometaš sarajevskog Željezničara i bivši izbornik seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević tri dana prije početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru rekao je da očekuje odlično natjecanje u kvalitetnim uvjetima.

Baždarević vjeruje da će na Svjetskom prvenstvu sve proći u najboljem radu te da najboljim nogometašima svijeta treba samo poželjeti sreću.

Smatra da će favoriti za nogometni tron svijeta biti isti kao i na nekoliko prethodnih natjecanja.  

- Mislim da će favoriti za titulu prvaka svijeta biti isti kao i na prethodnim velikim natjecanjima. Tu bih pored selekcije Francuske, koju ja favoriziram, uvrstio i selekcije Brazila, Argentine i Njemačke – kazao je Baždarević za Fenu.

Napominje da bi pored očiglednih favorita značajnu ulogu trebale imati i reprezentacije Hrvatske i Srbije, koje, po njegovim riječima, "nisu ni svjesne koliko su snažne".

- Mislim da oni nisu ni svjesni koliko su moćni u ovom momentu. Ako im se poklope neke stvari i ako budu imali sportske sreće, mislim da oni mogu pomrsiti račune mnogim reprezentacijama - naveo je.

Baždarević dodaje da je presretan što stvari idu na bolje i za reprezentaciju BiH, ali da prema njegovom mišljenju u krovnoj kući bh. nogometa moraju promijeniti način razmišljanja i rada kako bi se pozitivan trend nastavio.

- Moramo drugačije razmišljati i drugačije organizirati stvari u i oko reprezentacije i saveza da ne bi jedne godine bilo dobro, a već sljedeće loše. Trebaju nam bolji uvjeti u domaćem prvenstvu, ali i u samoj reprezentaciji – zaključio je Baždarević u razgovoru za Fenu.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 04:57