StoryEditor
"Low cost PSG"

Mbappe išao sam protiv šestorice: Pogledajte kako je završila akcija Francuza

Piše Desk  /  16.10.2021., 11:18h
"Low cost PSG", tako su francuski novinari nazvali momčad koja je igrala protiv Angersa u 10. kolu Ligue 1.

Zato što u momčadi nije bilo Messija i Neymara. Ipak, savršeno ih je zamijenio jedini preostali član "najjačeg napada u povijesti".

Kylian Mbappe spriječio je senzaciju, domaći poraz jedne od najskupljih momčadi svijeta, jer Angers je do 69. minute vodio 1:0.

Tada je Mbappe centrirao, a Danilo izjednačio golom glavom. Tri minute prije kraja sudac je nakon pregleda snimke zbog igranja Angersovog igrača rukom pokazao na penal, koji je u gol za trijumfalni preokret pretvorio Mbappe.

Tako je došao do pet golova i šest asistencija od početka sezone. Otkako je prije tri godine došao u PSG, postigao je 137 i namjestio 67 golova.

Ipak, najefektniji Mbappeov potez s utakmice na kojoj je spasio PSG nisu gol ni asistencija, nego ono što je napravio prije toga.

U 60. minuti primio je loptu u teškoj poziciji i situaciji: uz aut-crtu, okružen suparnicima. Ipak, spektakularno se izvukao. Driblingom u trku riješio se šestorice protivnika te došao sve do peterca. Tamo je pokušao dodati Rafinhi, ali branič Angersa mu je izbio loptu. 

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 12:22