StoryEditor
natjecanje u pragu

Mažoretkinje Čitluk ponovno postižu sjajne rezultate

Piše desk  /  23.10.2022., 19:51h

Mažoretkinje Čitluk ovaj vikend bile su na Europskom kupu u Pragu. Na samom kupu prikazane su 24 formacijske točke te 100 neformacijskih.

Naše mažoretkinje natjecale su se u 13 od 18 kategorija, a odličja osvojile u 10, što je jedan od najboljih rezultata na kupu, ali i u povijesti postojanja našeg kluba U svoju Općinu vraćaju se sa 2 zlatne, 7 srebrnih i 1 brončanom medaljom, te tako nastavile niz uspjeha u 2022. godini, prenosi RTV Herceg Bosne.

Matea Prusina osvojila je zlatnu medalju u kategoriji Kadet solo štap, kao i Marija Barbarić koja se zlatom okitila u kategoriji Kadet solo pompon. Anamarija Luburić i Magdalena Beljo osvojile su srebrnu medalju u kategoriji Kadet duo pompon, dok su Matea Prusina i Lana Luburić osvojile brončanu medalju u kategoriji Kadet duo štap. U kategoriji Junior solo pompon Iva Bajkuša odnosi srebro , dok je Ivona Skelo u konkurenciji od 15 djevojaka osvojila 9. mjesto. 

Srebrenim odličjem okitile su se Klara Juričić i Ema Juričić u kategoriji Junior duo pompon, kao i Leona Barbarić i Petra Martinović u kategoriji Junior duo štap. Važno je napomenuti da su Leona i Petra iza sebe ostavile čak 9 klubova. U Kategorji Senior solo pompon Ana Radišić zauzima 6. mjesto. U najtežoj neformacijskoj kategoriji Senior solo štap Ilijana Vučić za Čitluk osvaja srebrnu medalju u konkurenciji od 11 klubova. 

Mažoretkinje Čitluk ostvarile su najbolje rezultate u neformacijskom dijelu natjecanja, te iza sebe ostavile velike klubove. U formacijskom dijelu natjecanja Čitlučanke nastupaju u 3 kategorije; U kategoriji Kadet formacija pompon osvajaju srebro, kao i u kategoriji Junior formacija pompon, dok su u kategoriji Junior formacija štap zauzele visoko 6. mjesto. 

Pod vodstvom trenerica Anje Andričević i Matee Rajič, Mažoretkinje Čitluk nastavljaju nizati velike uspjehe te postaju konkurencija klubovima koji iza sebe imaju dugu i uspješnu povijest Trenerice se od srca zahvaljuju roditeljima bez kojih ništa od ovog ne bi bilo moguće, Općini i svima koji prate njihov rad te ističu kako su ovi uspjesi zaslužena nagrada za nesebičan i težak rad u još težim uvjetima s kojima se neprestano bore. 

Ovim putem pozivaju sve zainteresirane cure i curice da se priključe mažoretkinjama da zajedno ispisuju stranice ovog sporta u svojoj Općini.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 18:31