StoryEditor
rasizam u italiji

Materazzi prozvao Thurama nakon govora o rasizmu: "Zašto ti nisi izašao s terena kada su meni skandirali k*rvin sine"

Piše desk  /  09.10.2021., 21:31h
Rasistički skandal proteklog je tjedna ponovno uzdrmao talijanski nogomet. Na gostovanju Napolija u Firenzi, navijači Fiorentine su rastistički vriješali tamnopute gostujuće igrače Koulibalyja, Anguissa i Osimhena. Nakon spomenutog incidenta, talijanska javnost je ponovno počela brujiti o rasizmu u talijanskom nogometu.

- Bijeli igrači ne bi trebali šutjeti u borbi protiv rasizma - rekao je bivši francuski reprezentativac Lilian Thuram, koji je jedina dva gola u karijeri zabio Hrvatskoj, gostujući na Festivalu sporta, događaju pod pokroviteljstvom čuvene Gazzette dello Sport.

Thuram je u Serie A proveo deset godina igrajući za Parmu i Juventus te je često bio na meti na rasističkih uvreda, a nakon izrečenog ga je prozvao bivši talijanski reprezentativac Marco Materazzi s kojim je dijelio talijanske travnjake.

- Ja sam protiv rasizma, no Thuram nikad nije napustio travnjak dok su meni skandirali "Materazzi, ku*vin sine". To je diskriminacija  prema bijelcima, crncima, ali i ku*vinim sinovima - ispalio je bivši nogometaš Intera koji će zauvijek biti upamćen po svađi sa Zidaneom u finalu Svjetskog prvenstva.

Dnevnik.ba

26. srpanj 2024 05:58