StoryEditor
fenomenalno

Mateo Kovačić danas bi mogao postati tek drugi Hrvat kojem je ovo uspjelo, prvi je Modrić

Piše Desk  /  12.02.2022., 07:53h
Protiv Al Hilala u polufinalu Svjetskoga klupskog prvenstva igrao je vrhunski te ga je Tehnička komisija Fife proglasila igračem utakmice i jedan je od kandidata za naslov najboljeg igrača turnira.

Trenutačno jedan od najboljih hrvatskih nogometaša Mateo Kovačić (27) sa svojim Chelseajem na korak je do osvajanja još jednog trofeja, piše Večernji.hr.

Pobijedi li londonska momčad u današnjem finalu Svjetskoga klupskog prvenstva (17.30) u Abu Dhabiju osvajača Copa Libertadores, brazilski Palmeiras, veznjaku hrvatske reprezentacije to će biti već 19. trofej u profesionalnoj karijeri.

Do ovog trenutka Mateo ih je osvojio pet s Dinamom (triput HNL i dvaput Hrvatski kup), deset s Realom (po triput Ligu prvaka i klupski SP, dvaput Uefin superkup te prvenstvo Španjolske i tamošnji Superkup) te tri s Chelseajem (Liga prvaka, Europska liga, Uefin superkup).

Međutim, Kovačić nije u igri samo za momčadski trofej u Emiratima. Protiv Al Hilala u polufinalu turnira igrao je vrhunski te ga je Tehnička komisija Fife proglasila igračem utakmice i jedan je od kandidata za naslov najboljeg igrača turnira.

Pomoćni trener kluba Zsolt Low rekao je nakon tog susreta da je Kovačić vođa momčadi.

Osvoji li Mateo taj laskavi naslov, bio bi drugi Hrvat kojem je to uspjelo. Luka Modrić, najtrofejniji hrvatski nogometaš (23 trofeja), to individualno priznanje osvojio je 2017. godine kao igrač Reala, a u konkurenciji je bio i njegov tadašnji suigrač Cristiano Ronaldo. 

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 01:41